• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juni 2001 - Audi

Tom K. klar til Le Mans

Den 16. - 17. juni går 24-timers løbet løs

Tom Kristensen, Frank Biela og Emanuele Pirro tager hver sin tørn bag rattet i Audi R8 nr. 1. Tom Kristensen, Frank Biela og Emanuele Pirro tager hver sin tørn bag rattet i Audi R8 nr. 1.

Af Jeppe Lykke Hansen
Audi Sport Team Joest vil give alt for at gentage sidste års succes i det legendariske 24-timers løb i Le Mans den 16.-17. juni.

Efter 12 sejre i træk i den amerikanske Le Mans-Serie, er en sejr i 24-timers løbet holdets største udfordring i denne sæson.

Ingen held, ingen sejr
Den danske vinderfavorit Tom Kristensen og teamchef Reinhold Joest ved begge, at selv med en perfekt bil og de bedste kørere, vil en sejr kræve held.

Audi Sports Team Joests Infineon Audi R8 er blevet finafpudset i forhold til sidste år, men selv de mindste modificeringer kan få uforudsete følger i løbet af et chokerende splitsekund under det krævende løb.

To fabrikshold
I alt seks fabrikskørere er klar til udfordringerne.

De forsvarende mestre, danske Tom Kristensen, tyske Frank Biela og italienske Emanuele Pirro, skal på skift sidde bag rattet i R8 nr. 1.

Den 29-årige italiener Christian Pescatori er sprunget til i sidste øjeblik for Michele Alboreto, der omkom ved en tragisk ulykke i foråret. Pescatori kommer til at dele cockpit med franskmanden Laurent Aiello og italieneren Rinaldo Capello i Infineon Audi R8 nr. 2.

To privat-hold
Champion R8 nr. 3 vil blive kørt af privatteamet Champion, der består af Johnny Herbert, Ralf Kellers og Didier Theys.

R8 nr. 4 bliver kørt af privatteamet Johansson med kørerne Tom Coronel, Stefan Johansson og Patrick Lemarie.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.