• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. oktober 2000 - Volvo

Ny sportssedan til Danmark

Volvo S60 kommer hos forhandlerne i næste uge

Den nye Volvo S60 minder udefra om en coupé, men inde i kabinen er pladsforholdene rigelige som i en sedan Den nye Volvo S60 minder udefra om en coupé, men inde i kabinen er pladsforholdene rigelige som i en sedan

I den kommende uge (30. oktober til 5. november) kan de danske Volvo-forhandlere præsentere den nye, sporty Volvo S60, der havde verdenspremiere i Stockholm i begyndelsen af august.

Den 8. august havde Volvo verdenspremiere på sin nye sporty sedan - Volvo S60. Og allerede i den kommende uge - 30. oktober til 5. november - er den fremme hos de danske Volvo-forhandlere, klar til test.

Udefra minder den nye Volvo S60 meget om en coupé, men indvendigt har den pladsforhold som i en sedan. Det ses tydeligt, at designernes opgave har været at skabe en sportslig sedan. Og det anes, at Volvo C70 Coupé har været inspirationen bag den udprægede sportslige karakter, men formen med de fire døre er helt ny.

Akselafstanden på 272 cm - kortere end Volvo S80 og V70, men fem cm længere end den gamle Volvo S70 - kombineret med det korte udhæng for- og bagtil giver bilen en meget effektiv vægtfordeling. Kørestillingen og den korte front bidrager desuden til at gøre den lettere at styre - også i kurver og skarpe sving. Og førerpladsen er indrettet, så den giver maksimal køreglæde og -kontrol.

Motorerne er selvsagt også af stor betydning for køreoplevelsen. Motorprogrammet til Volvo S60 består udelukkende af femcylindrede benzinmotorer, hvoraf to er turbomotorer, og man kan vælge ydelser mellem 140 hk og 250 hk.

En bred sporvidde (Volvo S60 har klassens bredeste sporvidde), en effektiv vægtfordeling, et hurtigt styretøj og en velafstemt undervogn giver en fornem kombination af køreglæde og sikkerhed.

Aktiv sikkerhed på højt niveau skaber bedre bilister, fordi bilen giver dem bedre muligheder for at klare en kritisk situation. Volvo S60 er en underholdende bil at køre, som man samtidig kan stole på i enhver situation. Samtidig finder man inde i kabinen det mest avancerede sikkerhedsudstyr, som for eksempel sikkerhedsseler med seleforstrammere og -kraftbegrænsere (for), Volvos nye dual-stage airbag, Inflatable Curtains og WHIPS-sæder, der beskytter mod piskesmæld ved påkørsel bagfra.

Priserne for den nye Volvo S60 begynder ved 370.000 kr.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.