• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juni 2001 - Lincoln

Pickup-truck fra Lincoln

Når amerikanske dollargrin bliver til dollarbrøl

Et usandsynligt syn i Danmark, men mon ikke den ville vække opsigt med sin 5,1 meters længde, 1,9 meters højde og 2 meters bredde. Alt sammen i ægte amerikansk Lincoln-sort. Et usandsynligt syn i Danmark, men mon ikke den ville vække opsigt med sin 5,1 meters længde, 1,9 meters højde og 2 meters bredde. Alt sammen i ægte amerikansk Lincoln-sort.

Af Jeppe Lykke Hansen
For de fleste af os er en Lincoln en lang sort amerikansk luksuslimousine, vi kun ser på de danske veje i bedagede forlængede lej-en-limo-udgaver.

Men i USA er det ford-ejede firma begyndt at gå nye veje.

Senest har luksusmærket lanceret en supereksklusiv pickup-truck kaldet Blackwood.

Og amerikanerne elsker den slags, men det er nok ikke en bil, vi andre skal forvente at se i udstillingsvinduet hos vores lokale Ford-forhandler.

Ny tider - nye kunder
For Lincoln er det et led i en helt bevidst strategi for at kapre yngre kunder, da den klassiske store gangstermodels købere var over 60 år i gennemsnit.

Nutidens amerikanere vil have store firhjulstrækkere, så hvorfor ikke en pickup, syntes Lincolns ræsonnement at være.

Stort er godt
I USA er "bigger better" og Lincoln Blackwood er ikke nogen diskret lille minibil.

Motoren er en 5,4 liter V8 amerikansk benzinsluger med 32-ventiler, der producerer 300 heste.

Lincoln oplyser ikke, hvor langt Blackwood går på literen, men selvsagt ikke en af de biler, der får mundvigene til at hænge nedad i Saudi Arabien.

Blackwoods lad er designet, så den skal minde om en klassisk motorbåd i træ. Lincoln har desuden noget utraditionelt valgt, at sætte et kæmpe låg, en såkaldt hollandsk dør, på ladet.

Kan løfte sig selv
Blackwoods kabletræk kan trække over fire tons. Det vil kunne redde bilen ud at stort set alle tænkelige situationen, hvis nogen ellers kan nænne at køre den ud i naturen.

Teoretisk ville det kunne trække bilen op ad en lodret skråning, men det er selvfølgeligt nok kun de færreste, der ville risikere livet på den måde.

Prisen for den amerikansk luksus-pickup ville, såfremt det blev besluttet at markedsføre den i Danmark ligge på en god millionkroneseddel.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.