• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. maj 2001 - Saab

Saab 9-5 en klasse op

Saab slog både BMW 5-serie og Mercedes E-klasse

Saab 9-5 slog både BMW 5-klasse og Mercedes E-klasse i en amerikansk kvalitetsundersøgelse. Saab 9-5 slog både BMW 5-klasse og Mercedes E-klasse i en amerikansk kvalitetsundersøgelse.

Af Jeppe Lykke Hansen
Det amerikanske måleinstitut JD Powers har kåret Saab 9-5 til den bedste bil i kvalitetsmæssigt i gruppen mellemstørrelse luksusklasse.

Saab 9-5 lagde sig dermed foran den dyrere BMW 5-serie, der blev nummer to og den endnu dyrere Mercedes E-klasse, som blev nummer tre.

Så ingeniørerne på Saabs fabrik i Trollhättan nord for Göteborg har haft god grund til at godte sig over for de tyske konkurrenter.

En klasse op
Saab 9-5 blev ved den foregående kvalitetsundersøgelse målt i klassen mindre luksus, men JD Powers har denne gang vurderet, at bilen nu var værdig til at rykke op i klassifikation.

Bilen klarede for øvrigt sig mindre godt i den gamle undersøgelse, hvor den vurderet 22 procent lavere pointmæssigt end i år.

JD Powers Instituttet baserer deres kvalitetsundersøgelse på en overvågning af 100 biler af hvert mærke, og pointsystemet baseres på antallet af anmærkninger per 100 biler.

Saab 9-5 kom på markedet som sedan i 1997.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.