• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. maj 2001 - Toyota

Penge over miljø

Afgifter holder miljøvenlige hybridbiler ude af Danmark

Den miljøvenlige Toyota Prius ville koste hele 420.000 kroner på danske plader, så den kommer vi ikke til at se på de danske veje foreløbigt. Den miljøvenlige Toyota Prius ville koste hele 420.000 kroner på danske plader, så den kommer vi ikke til at se på de danske veje foreløbigt.

Af Jeppe Lykke Hansen
Hvis drømmen er en miljøvenlig hybridbil, kan du godt forberede dig på at immigrere fra Danmark eller skrive en stor check.

Populær hos amerikanerne
I USA har Toyota stor succes med deres Toyota Prius, der kører på både benzin og el, men den kommer vi ikke til at se her i landet foreløbigt.

Med en anslået pris på hele 420.000 kroner på danske plader, vil det aldrig kunne betale sig at forsøge at markedsføre den på det danske marked.

Benzin, el eller begge dele
Toyota Prius er verdens første og mest producerede hybridbil.

Den er udstyret med en 16 cylinders 1,5 liter benzinmotor med 70 heste kombineret med en el-motor med 44 heste, og den forurener 40 procent mindre end almindelige personbiler i samme bilklasse.

Hybridbilen skifter automatisk mellem el, benzin eller begge dele samtidigt alt efter, hvad der er mest økonomisk.

Ved blandet kørsel kører Toyota Prius 20,4 kilometer literen.

Amerikas grønneste bil
Det amerikanske råd for effektiv energiudnyttelse har hædret Toyota Prius med titlen "Den grønneste bil i Amerika," og den amerikanske Sierra-klub har tildelt Prius hæder pris for miljørigtig udvikling.

Toyota Prius lever op til verdens strengeste miljøkrav: de californiske Super Ultra Low Emission Vehicle-krav.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.