• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. maj 2001 - Honda

På el og benzin i USA

Honda frigiver hybridbil med automatgear i Amerika

Honda Insight kan ikke oplades på traditionel vis. Batterierne oplades under deceleration, hvor energien normalt går til spilde. Honda Insight kan ikke oplades på traditionel vis. Batterierne oplades under deceleration, hvor energien normalt går til spilde.

Af Jeppe Lykke Hansen
USA var tidligere kendt for storforbrug af benzin og store flækkede dollargrin, men stigende benzinpriser og skærpede miljøkrav er ved at tage livet af de kampdrikkende kromkæmper.

Nu er alternativerne begyndt at pible frem, hvor de gamle amerikanerbiler forsvinder.

El, benzin og automatgear
Som det nyeste får amerikanerne nu mulighed for at købe en hybridbil med automatgear fra Honda, som både kører på benzin og el.

Honda Insight CVT når næsten at blive det, vi i Europa ville kalde en 4L-bil, da den tilbagelægger 24,2 kilometer på en liter benzin, men det er kun nær ved og næsten.

Med automatgear altså.

Med fem manuelle gear, kører Honda Insight næsten 30 kilometer på en liter benzin, hvilket så vidt vides er verdens mest økonomiske benzinforbrug. (Volkswagen Lupo 3L kører på diesel).

800 kilometer på en optankning
Honda Insight har en rækkevidde på over 800 kilometers kørsel på kombineret el og benzin, og bilen lever op til verdens strengeste miljøkrav til bilers udstødning. California Super Ultra Low Emission Vehicle, SULEV.

I lighed med Lupo 3L har Honda Insight en funktion, der gør, at motorens går ud, når bilen holder stille, men springer i gang igen så snart at gaspedalen berøres.

Motoren i Honda Insight er en af verdens absolut letteste 1,0 liters, trecylindrede benzinmotor suppleret med en tynd elektrisk letvægtsmotor.

Insight skal aldrig oplades
Det er ikke muligt at oplade bilens elmotor med et stik bagi som i en gammeldags Ellert. Batterierne oplades, når bilens sænker farten, (hvor vi normalt spilder god energi med at træde på bremsen).

Hvornår vi får mulighed for at købe Honda Insight i Danmark er umuligt at sige, men da bilen koster over 160.000 kroner i USA, vil den være usælgelig i Danmark, hvis ikke den fik en absolut afgiftsfritagelse på det danske marked - så det bliver nok ikke lige med det første.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.