• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. maj 2001 - Alfa Romeo

Asiatisk Alfa

Alfa Romeo 156-produktion startes op i Thailand

En dejlig italiensk bil - eller??? En dejlig italiensk bil - eller???

Af Jeppe Lykke Hansen
Der findes folk, der aldrig ville drømme om at vælge en ikke-europæisk bil. Den slags mennesker som udelukkende vælger tyske, engelske eller italienske biler. Det ved man da, hvad er - eller gør man?

Alfa Romeo. Et af Europas mest hæderkronede bilmærker i den betalelige klasse har netop offentliggjort, at de starter en licensproduktion i Thailand.

Ris-alfa made in Thailand
Vi kommer dog ikke til at se ret mange af de asiatiske Alfa'er på de danske veje, da de primært skal eksporteres til lande som Brunei, Hong Kong, Indonesien, Malaysia, Singapore og Sri Lanka. Men en europæer forventer altså heller ikke at finde et "made in Thailand" stempel i bunden af sin nye Alfa.

Beslutningen om at rykke en del af produktionen til Thailand er blevet besluttet på allerhøjeste sted af General Motors og Fiat Auto i fællesskab. Det skal ses som en markering af de to giganters beslutning om at indgå i et endnu tættere strategisk samarbejde.

Produktionen af den asiatiske Alfa vil komme til at foregå på General Motors fabrik i byen Rayong, og det forventes, at de første biler vil være klar til at trille ud i det gode thailandske vejr om et lille års tid.

Fabrikken forventes at producere 4.000 biler på årsbasis.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.