• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. maj 2001 - Jeep

Ny Jeep på vej

Første reelle nyhed fra Jeep-fronten i ni år

Den nye Jeep overtager Cherokee-navnet, men er i realiteten en helt ny bil. Den nye Jeep overtager Cherokee-navnet, men er i realiteten en helt ny bil.

Af Jeppe Lykke Hansen
Jeep kommer nu med en helt ny model, der skal afløse den efterhånden noget bedagede Jeep Cherokee.

Den nye model får navnet Liberty på det amerikanske marked, men vil i Europa blive kaldt Cherokee på trods af, at der er tale om en helt ny bil.

Denne beslutning skyldes, at Liberty-navnet er navnebeskyttet på det Europæiske marked af et andet firma.

Større motor til amerikanerne
Foreløbigt bliver det kun amerikanerne, der får glæde af den store motorversion på 3,7 liter med 210 hestekræfter, men den ville formentlig heller aldrig blive rigtig interessant på danske plader på grund af de danske afgifter.

Den europæiske version får en 140 hestes 2,5 liters dieselmotor med turbolader.

Den nye 3,7 liters motor er Jeeps forsøg på at lave en mindre motor i forhold til Cherokees gamle V8 4,7 med 220, og det er også lykkedes langt hen af vejen. Men den amerikanske motorpresse kritiserer bilen for at være for Benzin-uøkonomisk. Og der er ikke meget ide i at lave en mindre motor, der kun på papiret ser mere økonomisk ud.

Det bliver naturligvis muligt at få den nye Jeep med fem manuelle gear, men automatgear er også en mulighed, hvis man skulle have de lyster.

Robust bil i aktion
Jeep-mærket kom første gang til Europa, da de amerikanske tropper gik i land i slutningen af anden verdenskrig. Siden har det været svært ikke umiddelbart at tænke på amerikanske militær-jeeps, når ordet Jeep er blevet nævnt, men den moderne Jeep er langt fra de solide dog absolut ukomfortable køretøjer.

Jeep har i erkendelse af, at langt de fleste Jeeps kører til og fra arbejde og indkøb og ikke op og ned af stejle skrænter efterhånden fået indbygget en del komfort i de store biler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.