• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. maj 2001 - Shell

Ny luksus-benzin fra Shell

Shell vil have folk til at betale lidt mere for lidt bedre benzin

Almindelig benzin sætter belægninger af koks og sod på ventilerne, hvilket forringer bilens ydelse. Almindelig benzin sætter belægninger af koks og sod på ventilerne, hvilket forringer bilens ydelse.

Af Jeppe Lykke Hansen
Om, det er i anerkendelse af, at den eksisterende benzinkvalitet er for dårlig vides ikke, men Shell kommer nu med en ny blyfri 95 oktan, V-Power, i dyrere kvalitet end deres nuværende blyfri 95.

Ifølge Shell skulle den nye benzin kunne give op til ti procents bedre accelerationsevne, en jævnere motorgang og bedre forbrænding.

Testet under FDM-kontrol
Den nye benzin er blevet testet under kontrol af FDM, der undersøgte og forseglede testbilens ventiler før testkørslen.

Testbilen, en Toyota Carina med helt tilsodede ventiler, blev efterfølgende kørt 3.000 kilometer, hvorefter forseglingen kunne brydes, og belægningerne på testbilens ventiler var nu stort set væk.

Nu er det spændende, om benzinen bliver en succes, der tvinger Shells konkurrenter til at følge op. Det er i hvert fald helt sikkert, at eksperter fra konkurrerende selskaber vil stå i kø med store plastikdunke, så de kan komme hjem og analysere Shells nye benzin i laboratorierne.

Fra 10. maj
Den nye V-Powerbenzin bliver en valgmulighed på alle Shelltanke fra den 10. maj. Det bliver dog stadigt muligt at tanke standardbenzin til samme pris som hos andre tankstationer.

Den nye V-Powerbenzin er udviklet som et led i Shells Formel 1-samarbejde med Ferrari.

Rene ventiler
Til trods for at Shell V-Power renser motorens indsugningssystem og ventiler for gamle belægninger af koks og sod, understreger Shell, at det ikke er en mirakel-benzin med øjeblikkelig virkning, men i løbet af nogle optankninger vil belægningerne forsvinde gradvist.

Motoren skulle så lidt efter lidt genvinde de kræfter, den ellers havde mistet på grund af belægningerne.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.