• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. maj 2001 - Opel

Brintbil slog alle rekorder

Lovende resultater for Opels miljøsatsning Hydrogen1

Brintbiler er kommet et stykke tættere på egentlig masseproduktion. Det bliver dog ikke de første mange år, at vi for alvor begynder at se dem i gadebilledet. Brintbiler er kommet et stykke tættere på egentlig masseproduktion. Det bliver dog ikke de første mange år, at vi for alvor begynder at se dem i gadebilledet.

Af Jeppe Lykke Hansen
I Meza-ørknen i Arizona kan temperaturen ved asfalten ligge og flimrer ved 65 grader celsius, mens luften holder sig på 35.

Under disse ekstreme forhold har Opel netop testet sin miljøsatsning brintbilen Hydrogen1, og resultaterne var særdeles lovende.

11 rekorder
På 11 forskellige udholdenhedstest lykkedes det for brintbilen at slå de eksisterende rekorder i forskellige distancer og forskellig køretider: Teknologien skrider frem, og det betyder, at brintbiler på gadeplan kommer nærmere.

Opel Hydrogen1 tilbagelagde 1.387 kilometer på kun et enkelt døgn.

Uvildig test
De forskellige test blev udført af miljøingeniører fra Opel og motorjournalister fra hele verden.

Opel samarbejder med General Motors om projektet. De to bilgiganter startede i 1998 Global Alternative Propulsion Center med det erklærede formål at udvikle fremtidens fremdriftssystem til biler.

Eksperimentalbilen er reelt en Opel Zafira med en el-motor drevet af brændselsceller, som kører på ren brint.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.