• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. maj 2001 - Audi

Audi A2 3L

Audi på vej med super-økonomisk treliters minibil

Snart kommer Audi med en treliters version af deres lille A2. Snart kommer Audi med en treliters version af deres lille A2.

Af Jeppe Lykke Hansen
Sidste måned nedkom Audi-fabrikken i Neckarsulm i Tyskland med TDI'er nummer to million. Og det var ikke, hvilken som helst Audi, som der kom til verden.

Det var verdens første fem-dørs treliters-bil. Den kommende A2 1,2 TDI, der tilbagelægger over 33 kilometer på en liter diesel.

Alu-bil
Den flotte brændstoføkonomi er primært opnået ved at sætte bilen på en effektiv slankekur. Karrosseri, motorblok og topstykke er af aluminium, og det har lykkedes for Audi at få bilens vægt ned på kun 825 kilo.

Derudover har Audi også givet deres A2 en kærlig aerodynamisk finpudsning, som har fået Cw-værdien ned på 0,25.

Motoren er koblet til en automatiseret manuel gearkasse, som sørger for, at der skiftes gear på det forbrugsmæssigt mest gunstige tidspunkt.

Næsten 38 kilometer literen
193 europæiske motorjournalister testkørte A2 i treliters udgave og tilbagelagde 4.576 kilometer på 120,8 liter diesel.

Det giver et gennemsnitsforbrug på 37,88 kilometer literen. Og det var ved en gennemsnitshastighed på 67,68 kilometer timen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.