• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. maj 2001 - Gumball Rally

Rigmandsræs gav 36.000

De rigtigt riges rally bidrog til statskassen

Det er sjældent, at man løber ind i en Morgan med løbsklistermærker på gadeplan. Det er sjældent, at man løber ind i en Morgan med løbsklistermærker på gadeplan.

Af Jeppe Lykke Hansen
Gumball 3000-løbet fejede i går henover landet, mens de rige løbsdeltagere strøg om sig med dollarsedler til drikkepenge, luksusforplejning og ikke mindst fartbøder.

Adskillige danske journalister havde blandet sig med de forventningsfulde masser på motorvejsbroerne, der forventningsfuldt holdt udkig efter biler i en klasse, der sjældent ses på de dansk motorveje. For de fleste blev det dog ikke andet end et hurtigt wroom under broen, og så var bilen ude af syne.

Lidt til statskassen
Hvor meget "the Gumballers" som deltagerne kalder sig, fik brugt på Hotel Hilton i København, ved kun Hotel Hilton, men ifølge Fyens Stiftstidende var statskassens samlede bødeindtægt på 36.000 kroner. Det var fordelt på 11 bøde for hastigheder på mellem 175 og 197 kilometer i timen.

Om det så går op med politiets udgifter, eller om det var ren tilsætning for statskassen, er umuligt at vurdere. Men Fyens Stiftstidende skriver, at der var udkommanderet 50 politifolk til at sørge for, at deltagerne ikke blev alt for modige.

Ifølge avisen havde løbet meddelere ude, så de kunne blive advaret på forhånd om fartkontroller, men nogle af deltagerne gik altså alligevel i fælden.

Der var ingen tilskadekomne ved det uatoriserede racerløb hen over Danmark.

LINK:
Gumball 3000's hjemmeside

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.