• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. maj 2001 - Gumball Rally

Playboys for fuld speed

Udenlandske rigmænd i uofficielt racerløb tværs over Danmark

Hvis du skulle se ham her i dit sidespejl, har du en af de ægte gumballers bag dig. Men formentligt ikke ret længe. Hvis du skulle se ham her i dit sidespejl, har du en af de ægte gumballers bag dig. Men formentligt ikke ret længe.

Af Jeppe Lykke Hansen
Hvis du ellers kan nå at nyde synet, er der 1. maj nok at savle over på de danske motorveje.

Mens de fleste danskere fejrer arbejdernes internationale kampdag med at drikke øl under de røde faner, suser en lille fartglad flok fra det internationale jetset gennem landet.

De hurtige rigmænd deltager i det uofficielle racerløb Gumball Rally, der i torsdags startede i London, hvor det afsluttes nu fem dage senere.

Løbet er inspireret af 70'er-klassikeren "Ud at køre med de skøre", med Burt Reynolds i hovedrollen.

From London to Russia and back with love
Turen går igennem i alt 13 lande: fra London ned gennem Frankrig, syd omkring Østersøen, ned gennem Danmark, op igennem Frankrig og afsluttes i London.

Løbet er ikke et officielt væddeløb, men det kræver ikke den udvidede afgangseksamen i psykologi at regne ud, hvad rige drenge i hurtige biler helt naturligt vil komme til køre om.

Ifølge Gumball-løbets egen hjemmeside deltager 100 biler til en samlet værdi (altså uden danske afgifter) af 25 millioner dollars. Der kan i flæng nævnes bilmærker som Ferrari, Aston Martin, Bentley og McLaren, men det står deltagerne frit, hvad de vælger som transportmiddel. En enkelt har valgt eksempelvis valgt at tage de knap 5.000 på ryggen af en Ducati 996 SP, men han er også tidligere engelsk elitesoldat.

Han er ellers sådan en pæn ung mand!!!
Den kendteste af deltagerne er Jason Priestly, der ellers er blevet velhavende på at spille pæn ung mand i Beverly Hills 90210. Andre er musikere fra The Fun Lovin' Criminals, Massive Attack, Primal Scream, Placebo, Goldie og The Happy Mondays. Derudover deltager, ifølge Gumball, en række modeller, playboys og aristokrater.

LINK:
Gumball 3000's hjemmeside

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.