• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. maj 2001 - Audi

Dødsulykke opklaret

Punkteret dæk kostede erfaren racerkører livet

Det var en punktering, der kostede den erfarne racerkører Michele Alboreto livet. Det var en punktering, der kostede den erfarne racerkører Michele Alboreto livet.

Af Jeppe Lykke Hansen
Det var en simpel punktering, der sidste onsdag kostede den 44-årige italienske racerkører Michele Alboreto livet under en testkørsel af sportsvognen Audi R8 på Lausitzring i Tyskland.

Eksperter fra den uafhængige undersøgelsesgruppe DEKRA har undersøgt ulykken for den offentlige anklager i Cottbus, og har i enighed Audis egne specialister konkluderet, at den tragiske ulykke skyldtes et punkteret dæk.

Skarp genstand
"Alle undersøgelser viser, at en skarp genstand er trængt ind i venstre bagdæk og har bevirket, at dækket gradvist har mistet trykket", forklarer eksperterne fra DEKRA i en pressemeddelelse.

Michele Alboreto blev i fredags begravet i Basiglio i Italien, hvor flere hundrede var mødt frem for at følge ham til graven.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.