• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. oktober 2000 - Opel

Nye Opel'er udstilles

Opel viser hele modelprogrammet, der præges af en vifte af nye motorer

Den nye Opel Corsa er netop introduceret på det danske marked. Den nye Opel Corsa er netop introduceret på det danske marked.

Den nye Opel Corsa, Opel Astra Coupé og Opel Speedster er "stjerner" på Opels stand, når dørene til årets internationale biludstilling i Bella Center på Amager slår dørene op for gæsterne torsdag 9. november kl. 13.00.

Foruden disse nyheder viser Opel hele modelprogrammet - som præges af en vifte af helt nye motorer, som findes i 2001-modellerne. Og præget af et omfattende udstyrsniveau.

To motorer, en 3-cylindret 1,0 liters og en 2,2 liters aluminiumsmotor, viser på udstillingen spændet i det motorprogram, som gør, at langt de fleste af Opels motorer lever op til EUs miljøkrav både fra næste år, men også den næste norm, som først træder i kraft fra 2006.

Opel Speedster - en kompromisløs sportsvogn
Opel Speedster er en roadster med aluminiumschassis, kunststofkarosseri og centralmotor. Den grundliggende idé i konstruktionen af Speedster har været at skabe køreegenskaber frem for alt. En køremaskine.

Den lave totalvægt på kun 870 kilo betyder, at Speedster accelererer 0-100 kilometer i timen på 5,9 sekunder, og samtidig er standardforbruget (MVEG) 8,2 liter pr. 100 kilometer - svarende til 12,2 kilometer på literen. Tophastigheden er 220 kilometer i timen.

Fornem motor
Den nye 2,2 liters ECOTEC motor, der nu også findes i Astra, Astra Coupé, Zafira og Vectra, er et meget væsentligt element.

Den udvikler 108 kW/147 hk med et maksimalt drejningsmoment på 203 Nm ved 4.000 o/minut.

Corsa: Mere rummelig med flot udstyr
Den nye Opel Corsa er netop introduceret hos de danske Opel forhandlere i weekenden 4. november. Selv om Corsa ligner sig selv en del, er alt nyt i konstruktionen.

Corsa er blevet lidt større en sin forgænger, men de indvendige pladsforhold føles langt større.

Udstyret er langt fra typisk for en bil i denne klasse. Det egentlige bagagerum er på 260 liter - og med nedfældet bagsæde 1.060 liter.

Selv i den billigste model kaldet Family er der foruden speedometeret en omdrejningstæller, advarselslys for benzinreserve og "husker" for serviceeftersyn. Der er nyt rat med tre eger og nydesignede forstole.

Aktive hovedstøtter
Allerede den billigste udgave, Family, har elektrisk fartafhængig servostyring, aktive hovedstøtter, fem rullesikkerhedsseler med forstrammere og trykbegrænsere til selerne på de to forsæder. To airbags i fuld størrelse er standard ligesom sideairbags. Desuden har basismodellen H7 halogen lamper, tonede ruder, vindspejlsviskere med indstilleligt interval, dække over bagagerummet og Isofix beslag til montering af en barnestol.

På alle modeller starter bagrudeviskeren automatisk, når bilens sættes i bakgear, mens forrudeviskerne er i brug. Bilens ejer kan selv justere pausefunktionen for forrudeviskerens interval funktion efter behov.

Elektrisk servostyring
Elektrisk servostyring er nu standard på alle de nye Corsa modeller. Kun når der er brug for servovirkningen er der mærkbart energiforbrug, hvilket gør Corsa 2-5 procent mere økonomisk, end hvis et konventionelt hydraulisk system blev anvendt.

Opel Astra Coupé: elegant muskelbundt
En anden nyhed på det danske marked er Opel Astra Coupé. Designeren Bertone har sat et umiskendeligt fingeraftryk på karrosseriet og det er også hans virksomhed, der lægger sidste hånd på værket, inden bilen sendes ud til forhandlerne.

Der er tale om en elegant sportsvogn med rigelig plads til fire voksne personer og med et bagagerum på 460 liter.

En velkendt og to helt nye motorer
Der bliver tre motorer at vælge imellem til Astra Coupé. Den mindste er Opels velkendte 1.8-liter ECOTEC på 125 hk, der benyttes i Corsa GSi, Astra, Vectra og Zafira. I Astra Coupé giver den en tophastighed på 206 km/t, 0-100 km/t på 9,9 sekunder.

En helt nykonstrueret 2.2-liter 4-cylindret motor er helt igennem af letmetal, så den vejer kun 138 kilo. Den udvikler 108 kW/147 hk, hvilket giver en tophastighed på 218 km/t, acceleration 0-100 km/t sker på 8,8 sekunder, og med denne motor kører Astra Coupé 11,9 km pr. liter i blandet kørsel. Der er to katalysatorer med en lambdasonde ved hver, og udstødningen er så ren, at den allerede opfylder Euro 4 miljøstandarden, der indføres 1. januar 2006.

Med de to lambdasonder kan der også indbygges diagnosekontrol, hvilket også indføres ved lov i 2006.

Den tredje motor fås fra foråret 2001. Det er en ny 2-liter turbomotor på 140 kW/190 hk, der giver en tophastighed på 245 km/t. Nok så bemærkelsesværdig er det maksimale drejningsmoment på 250 Nm i hele området fra 1.950 til 5.300 o/min, hvilket er medvirkende til en acceleration på 7,2 sekunder for 0-100 km/t.

Kraftigere, renere og med bedre økonomi
Selv om Opels motorer er blandt de bedste med hensyn til økonomi og ren udstødning, er der sket mærkbare forbedringer i forbindelse med modelåret 2001.

Resultatet for mange af motorerne er renere udstødning, bedre økonomi og alligevel større effekt og bedre drejningsmoment.

De fleste benzinmotorer har så ren udstødning, at bestemmelserne i Euro 3, der træder i kraft 1. januar 2001, helt springes over, fordi udstødningens renhed opfylder kravene i Euro 4, som først træder i kraft fra januar 2006.

Det vil faktisk sige en halvering af de skadelige stoffer i forhold til den nuværende Euro 2.

I Bella Center: hele modelprogrammet
På Opels stand i Bella Center vises under hele Copenhagen International Motor Show 2000 hele Opels modelprogram. Udstillingen er åben indtil søndag 19. november.

Fra fredag 10. november til fredag 17. november er der adgang kl. 10.00 til 20.00. Lørdag 18. november samt søndag 19. november er åbningstiden 10.00 -18.00.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.