• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. marts 2001 - Toyota

Toyota ind i Formel 1

Nyt team og formel 1-racer bygges op fra bunden

Skotten Allan McNish og Finnen Mika Salo udgør rygraden i Toyotas Formel 1-drøm. Skotten Allan McNish og Finnen Mika Salo udgør rygraden i Toyotas Formel 1-drøm.

Af Jeppe Lykke Hansen
Toyotas første Formel 1-testbil blev præsenteret for verdenspressen 23. marts, hvilket også markerede startskuddet på en lang række af test, som skal lede mærket frem til debut i motorsportens fornemmeste klasse i år 2002.

Som base for disse udviklingstest har Toyota valgt den sydfranske Paul Ricard-bane, hvor de har opført et udviklingscenter til opsamling og behandling af testdata.

Andre test vil blive gennemført på en stor del af verdens øvrige Formel 1-baner, og data fra disse test indgår som et led i den fortsatte udvikling af bilen, men samtidig som en del af det omfattende forberedelsesarbejde forud for debuten næste år.

Til disse test har Toyota hyret to af verdens bedste racerkørere. Finnen Mika Salo som tidligere har kørt Formel 1 for Ferrari, BAR, Sauber, Tyrrell og Lotus skal de næste elleve måneder fungere som testkører i teamet. Mika Salo skal endvidere være fast kører i teamet i debutåret 2002. Den regerende mester i amerikansk Le Mans skotten Allan McNish er hyret som testkører i hele 2001.

I modsætning til mange andre Formel 1-team, bygger og designer Toyota selv Formel 1-bilen fra bunden.

Toyota har hidtil koncentreret sin indsats i motorsport omkring rally, Le Mans og den amerikanske Cart-serie. Fra 2002 gælder det den vel nok største udfordring af dem alle - Formel 1.

TOYOTA FORMEL 1-TESTBIL

TEKNISKE SPECIFIKATIONER
Motor: Toyota V10 / 2.998 ccm
Gearkasse: 6-gear semi-automatisk
Kobling: Sachs flerplade
Chassis: Carbon aramid / epoxy
Affjedring: Støddæmpere med Torsion fjedre
Bremser: Alcon
Støddæmpere: FFT
Hjul: BBS - Foran: 13 x 12 - Bagved: 13 x 13,5
Dæk: Michelin Pilot
Elektronik: Magneti Marelli

DIMENSIONER
Sporvidde: For: 1.450 mm - Bag: 1.390 mm
Akselafstand: 3.120 mm
Vægt: 600 kg med kører
Total længde: 4.620 mm

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.