• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. marts 2001 - Nissan

Sikkerhed til fire stjerner

Nissan Almera Tino bedst i sin klasse ved Crash-test

Almera var blandt de første i klassen, der introducerede aktive nakkestøtter. Almera var blandt de første i klassen, der introducerede aktive nakkestøtter.

Af Jeppe Lykke Hansen
Det uafhængige europæiske program for vurdering af nye biler, Euro NCAP, har givet Nissan Almera og Almera Tino fire stjerner i deres seneste crashtest. Hvilket for Nissans MPV'en Almera Tino var klassens højeste score.

Tre gange sikkerhed
Nissan har designet Almera og Almera Tino med udgangspunkt i Nissans "Triple safety concept," aktiv sikkerhed, kollisionssikkerhed og informationssikkerhed.

Kollisionssikkerhed opnås gennem hele bilens opbygning samt supplerende sikkerheds-udstyr. Både Almera og Almera Tinos konstruktion kombinerer energiabsorberende stødzoner med en forstærket kabinestruktur.

Passagererne beskyttes
Den stødabsorberende zone i fronten er bygget over nye sekskantede sektionsdele, som både trykkes sammen og bøjer ved sammenstød. De nye s-formede profiler er konstrueret, så de bøjer sig på en måde, så kollisionsenergien mindskes på instrumentbordet, hvilket skulle mindske risikoen for personskade.

Nissans bud på aktiv sikkerhed hedder afstivede MacPherson-ophæng, stive bagaksler med multilink, Bosch ABS-system med elektronisk bremsekraftfordeling samt ekstra bremseforstærkning

Se og bliv set
Informationssikkerhed relaterer sig til evnen til at se og blive set. Med andre ord en sikring af chaufførens udsyn og bilens synlighed i trafikken. Nissans forsøger at optimere udsynet så godt som muligt med fokus på eksempelvis instrumentbrættets overskuelighed, førerens kørestilling og vidvinkel-sidespejl i førersiden.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.