• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. november 2000 - Suzuki

Suzuki uden Grænser

Nyt bud på fremtidens bil

Suzuki Ignis har som noget nyt i klassen 4-hjulstræk. Suzuki Ignis har som noget nyt i klassen 4-hjulstræk.

På november måneds internationale biludstilling i Bella Centret viser Suzuki sin styrke indenfor små og kompakte biler, som både giver brugeren store anvendelsesmuligheder og god biløkonomi.

Fremtidens biler skal opfylde fremtidens krav til miljøbeskyttelse og give mindst mulig belastning til overfyldte veje.

Pu-3 Commuter viser idéen til en ny fremtidsbil. Bilens navn beskriver, at den kan køre med 3 forskellige motorer (power units) og er velegnet til commuting - pendling til og fra arbejde, hvor man alligevel kører 1 eller 2 i bilen. Egenvægten er 550-750 kg afhængig af, om man vælger motoren drevet af benzin, strøm eller en hybrid af de to. Den lave vægt baner vejen for en god benzinøkonomi op på til 35 km/l ifølge den japanske norm.

Baby-Wagoon
MR Wagon kan bedst beskrives som en formindsket udgave af den danske bestseller Wagon R. MR Wagon har blot centermotor, længere akselafstand og et interiør, som giver dagligstuefornemmelser.

EV Sport
At være lille, økonomisk og miljøvenlig behøver ikke at være kedelig. EV Sport er en åben 2-personers sportsvogn med el-motor. Bilen er bygget i aluminium for at gøre den let. Resultatet er en egenvægt på kun 625 kg. Problemet med el-bilens begrænsede aktionsradius har Suzuki løst ved at lægge en lille benzindrevet hjælpemotor under kølerhjelmen, så man ikke risikerer at strande på landevejen. Men hvilket fremtidssyn; en tur i åben bil uden bilos og støj, men blot det stille sus fra hjulene til at akkompagnere naturens egne lyde.

En helt ny nutidsbil
Suzuki præsenterer også en færdiggjort bil - Suzuki Ignis - som måske kommer til Danmark. Suzuki-importøren overvejer i løbet af udstillingen, om købsinteressen virker tilstrækkelig til at føje bilen til programmet. Ignis er en kompakt familiebil med 4-hjulstræk og kombinerer således det bedste fra de 2 verdener, som Suzuki i generationer har mestret. Den er kompakt og velegnet til nærtrafik med stor og praktisk bagsmæk, og oveni kommer den anvendelighed, som 4-hjulstrækket og den store frihøjde giver.

Motoren er en helt ny 1,3 liters aluminiumsmotor med 83 HK, som kører 15,6 km/l iflg. EU-norm.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.