• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. marts 2001 - Audi

En million Quattro's

Audi-kunder vil have permanent firhjulstræk

Den første Audi Quattro sammen med  Audi Allroad Quattro, der er den nyeste Den første Audi Quattro sammen med Audi Allroad Quattro, der er den nyeste

Mere end en million Audi-kunder har valgt det permanente firehjulstræk, Quattro, der kom på markedet i 1980. Og mere end 30% af alle nye Audi'er sælges i dag med firhjulstræk.

Det permanente firehjulstræk er et af de mest succesrige Audi-koncepter nogensinde.

Med en markedsandel på mere end 25% er Audi førende på markedet for firhjulstrukne personbiler på det tyske hjemmemarked. På det europæiske marked som helhed er markedsandelen 13%.

I år 2000 var quattro-andelen af den samlede Audi-produktion oppe på 30,8%, hvilket er mere end en fordobling i forhold til 1997. I USA, som er Audis vigtigste eksportmarked, står quattro-modellerne for næsten 90% af det samlede Audi-salg.

Ur-bilen
Quattro-konceptet begyndte med den oprindelige Audi Quattro, den såkaldte ur-quattro. Den seneste milepæl i Quattro-konceptets er sidste års introduktion af Audi Allroad Quattro, der kombinerer fordelene ved en limousine med fordelene ved en offroader.

Firhjulstrukket sport
På nær Audi A2 tilbyder Audi i dag firhjulstrækket til alle modelrækker.

Audi A3, TT, A4, A6 og A8 kan således tilbydes i adskillelige versioner med træk på alle fire hjul.

De sportslige topmodeller Audi S3, S4, RS4, S6, S8 samt Audi TT med 225 HK leveres udelukkende med firhjulstræk.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.