• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. marts 2001 - Opel

Turbo på Astra Coupé

Topmodel fra Opel får 190 vilde hestekræfter

Opel Astra Coupés smukke linjer er et resultat af et samarbejde med det italienske designfirma Bertone Opel Astra Coupés smukke linjer er et resultat af et samarbejde med det italienske designfirma Bertone

I dette forår afrunder Opel modelprogrammet for Astra Coupé med en Coupé Turbo ydende 190 hk.

Med denne motor accelererer Astra Coupé Turbo 0-100 km/t på 7,5 sekunder og når en tophastighed på 245 km/t.

Trods disse præstationer kører bilen 11,2 km pr. liter, og udstødningen er så ren, at den opfylder Euro 4-kravene, der træder i kraft 1. januar 2006.

Lidt vildere
Foruden den kraftige motor adskiller Astra Coupé Turbo sig fra de andre Astra Coupé med fastere affjedring og dæmpning, en forøget sporvidde og større hjul med 17" fælge.

Det har ikke været nødvendigt at ændre karosseriet eller motorrummet for at give plads til turboaggregatet med tilbehør. Udblæsningsmanifold og turbo er sammen med andre komponenter bygget sammen i en enhed, hvilket ikke alene giver en kompakt udformning, men også lav vægt.

Lav vægt
Turboladeren med manifold giver i forhold til en motor med atmosfærisk indsugning kun en vægtforøgelse på 1,3 kilo. Andre fordele ved denne turbo er en ensartet tykkelse på husets væg, hvilket bevirker hurtig reaktion på temperaturændringer i udstødningsgassen, der er færre dele, og tætning mellem huset og turbinen er overflødig.

På landevejen mærkes motorens øjeblikkelige reaktion på gaspedalens bevægelser, fordi turboladeren lynhurtigt kommer op i omdrejninger.

Opel Astra Coupé Turbo kommer til at stå i den nette sum af 389.012 kroner.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.