• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. marts 2001 - De Danske Bilimportører

Styrtdykket fortsætter

Nybilssalget faldet 28% i forhold til sidste år

Biler i Golfklassen tegner sig for 29,5% af nybilsalget. Biler i Golfklassen tegner sig for 29,5% af nybilsalget.

Et salg på blot 7.073 biler i februar giver en nedgang på 28,6% i forhold til samme måned sidste år.

En regional analyse viser, at der er endog store forskelle på situationen i de forskellige landsdele. Værst ser det ud på Fyn, hvor der er en nedgang i salget på cirka 35% for årets første to måneder sammenlignet med samme periode sidste år. I Jylland er nedgangen på godt 30%, mens HT området ligger med den laveste tilbagegang på blot knap 20%. På det øvrige Sjælland og på Bornholm er tilbagegangen på cirka 23%.

Faldende salg af varebiler
Også salget af varebiler går dårligt. Der blev solgt 2.243 varebiler i februar, hvilket er 10,1% lavere end i samme måned sidste år. Dermed er der nu også på varebilmarkedet udsigt til en tilbagegang. Salget af varebiler har ellers været stabilt eller stigende i de sidste 10 år.

Salget af små varebiler op til 2 tons totalvægt er efterhånden gået helt i stå og med blot 46 biler i februar ligger salget på kun 15% i forhold til 1997. Denne store tilbagegang skyldes, at de små varebiler i dag er belagt med en registreringsafgift på 95% mod blot 30% for de store varebiler over 2 tons, til trods for, at de store varebiler er mere miljøbelastende.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.