• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. marts 2001 - Toyota

Danskere udgik i Portugal

Henrik Lundgaard måtte stoppe i VM i Rally

En knækket trækaksel stoppede Henrik Lundgaards deltagelse i VM Rally de Portugal En knækket trækaksel stoppede Henrik Lundgaards deltagelse i VM Rally de Portugal

En brækkede trækaksel satte en brat stopper for Henrik Lundgaard og Jens Christian Ankers deltagelse i weekendens VM Rally de Portugal.

Løbet i Portugal var tredje afdeling af årets verdensmesterskab i rally, og løbet var samtidig anden afdeling af Teams Cup.

Løbet blev afviklet under uhyre vanskelige forhold, idet silende og konstant regn de seneste måneder havde sat sit voldsomme præg på hele området omkring Porto. Specialprøverne var næsten overalt forvandlede til det rene mudder og de enorme regnmængder havde flere steder lavet dybe spor i vejene og skabt nærmest umulige betingelser for kørerne.

Ærgerlig Lundgaard
En ærgerlig Henrik Lundgaard beretter fra Portugal om de begivenheder, der førte til, at holdet måtte udgå:

"Vi havde svært ved at vende os til de nærmest katastrofale forhold som træningen og selve løbet blev afviklet under."

"Vi var kommet fornuftigt i gang med løbet og var placeret på en 17. plads da vi på specialprøve 11 fik en punktering. Punkteringen skete kort efter starten på prøven, og vi var nødsaget til at stoppe for at skifte hjulet. "

"Dækskiftet kostede os omkring 3 minutter i forhold til vores nærmeste konkurrenter og midtvejs på 12. specialprøve knækker forreste venstre trækaksel. Resultatet blev at bilen fortsatte ligeud i en blød højre kurve og herefter sad uhjælpeligt fast i mudder og pløre."

"Efter langt tids venten kommer nogle venlige tilskuere os til hjælp og fik os fri. Da vi endelig kommer fri har vi sat mere end 13 minutter til og med endnu en specialprøve inden næste service og med stor risiko for yderligere skader som følge af den knækkede trækaksel, havde vi intet andet valg end at trække os ud af løbet", slutter Henrik Lundgaard.

Løbet blev vundet af den tidligere verdensmester finnen Tommi Makinen i Mitsubishi.

Finske Pasi Hagström i Toyota Corolla WRC der på forhånd regnes for Henrik Lundgaards største konkurrent til Teams Cup titlen vandt Teams Cup i Portugal og placerede sig sammen med danskeren i spidsen for serien.

Teamets næste indsats i Teams Cup bliver i starten af juni på Cypern hvor der igen skal køres på et underlag af grus.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.