• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. november 2000 - Volvo

Ny konceptbil fra Volvo

S60'eren i supersportsversion

Volvo blå 300-hestes lyn Volvo blå 300-hestes lyn

Et blåt lyn fra Volvo Car Corporation havde sin debut på Paris Motor Show 2000. Med et af verdens mest avancerede chassis'er, der kan reguleres kontinuerligt, et firehjulstræk med elektronisk styring og en motor på 300 hk er Volvo Performance Concept Car et eksempel på, hvordan en fremtidig sportsversion af Volvo S60 kunne komme til at se ud.

Volvo Performance Concept Car, der havde premiere i Paris i oktober, er et såkaldt konceptstudie, som er med til at kortlægge de tekniske løsninger og det design, som eventuelt kunne indgå i en fremtidig sportsversion af Volvo S60. "Designmæssigt har vi prøvet på at give en forsmag på, hvordan en fremtidig sportsvogn med toppræstationer fra Volvo kunne komme til at se ud," fortæller Peter Horbury, designchef hos Volvo Cars.

Bilen er lakeret i laserblå metal, en eksklusiv farve med særlig effekt, hvor farvetonen skifter afhængig af lyset. Volvo Performance Concept Car er udstyret med en markant frontspoiler med to ekstra luftindtag til køleren og de forreste bremser. Den bageste kofanger giver plads til dobbelte, rektangulære udstødningsrør, som ligeledes markerer den sportslige fremtoning. Hjulene stammer fra racerbanerne - de 19" BBS-fælge i magnesium kendes fra Volvo S40 Racing i BTCC.

Under motorhjelmen ligger Volvo Cars femcylindrede motor på 2.435 ccm, men her med en ydelse på 300 hk og 400 Nm og kombineret med Volvo's egen kompakte, fireakslede, manuelle gearkasse med seks gear.

Det mest interessante ved Volvo Performance Concept Car kan slet ikke ses udefra: den har nemlig en meget avanceret, computerstyret undervogn, der kontinuerligt regulerer undervognen efter køreforhold og stil. Det specielle ved Four-C (Continously Controlled Chassis Concept), som systemet kaldes, er, at en mikroprocessor 500 gange i sekundet indsamler information om, hvordan bilen bevæger sig, og herefter tilpasses støddæmpernes funktion. Føreren kan ved hjælp af en knap på instrumentpanelet vælge mellem tre chassisprogrammer: Komfort, Sport og Avanceret Sport.

Bilen er samtidig udstyret med et nyt, elektronisk styret firehjulstræk, AWD, der er udviklet i samarbejde med den svenske specialist, Haldex. AWD-systemet er tilsluttet bilens Multiplex-system, således at det kan kommunikere med bilens øvrige systemer, og dermed hele tiden kan tilpasse firehjultrækket efter kørselsforholdene.

"Her anvender vi ikke firehjulstrækket i første række til at komme frem, men til at skabe den bedste vejbeliggenhed og -stabilitet", siger Hans Nilsson, projektleder for Volvo Performance Concept Car. "Det arbejde, vi har lagt i udviklingen af Volvo Performance Concept Car, gør det lettere, når vi skal vælge, hvilken retning, vi ønsker at bevæge os i, hvis vi skal udvikle en sportsmodel med toppræstationer."

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.