• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. november 2000 - Volvo

Volvo får miljøpris

Volvo hædret for at mindske udstødningen

I år kan man i USA fejre, at det er 25 år siden, katalysatoren til personbiler blev introduceret. Ved en jubilæumsceremoni for nylig var Volvo Car Corporation den eneste ikke-amerikanske bilproducent, der blev hædret for en pionérindsats på området.

Ved en ceremoni i Washington DC modtog Dr. Stephen Wallman på Volvos vegne en pris, der blev givet som en anerkendelse af Volvos pionérarbejde med katalysatoren og Lambdasonden. Tilsammen udgjorde disse et epokegørende gennembrud i arbejdet med at mindske forureningen fra bilernes udstødning.

Siden 1975 har denne teknologi nedbragt forureningen med over 1,5 milliarder tons skadestoffer -- alene i USA -- og i dag er mere end 400 millioner personbiler verden over udstyret med katalysator.

I 1976 var Volvo den første bilproducent, der introducerede en trevejs katalysator med Lambdasonde i USA. Fordelen ved systemet er, at det på en gang reducerer udstødningens indhold af de tre skadestoffer HC, NOx og CO.

"Trevejs katalysatoren med Lambdasonde har haft lige så stor betydning for miljøet som en anden Volvo-opfindelse - trepunkts sikkerhedsselen - har haft for trafiksikkerheden", fortæller Stephen Wallman. "Vi er både glade og stolte over, at denne teknologi - naturligvis i videreudviklede versioner - i dag anvendes på stort set alle benzindrevne biler"

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.