• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. februar 2001 - Toyota

Formel 1-debut i 2002

Toyotas Formel 1-racer ser dagens lys i Frankrig

Finnen Mika Salo er ansat som testkører for Toyota Finnen Mika Salo er ansat som testkører for Toyota

Toyotas Formel 1-racer bliver fremvist for første gang den 23. marts 2001 på en af motorsportens mest berømte og udfordrende grandprix-baner, Paul Ricard-banen nær Marseille i Sydfrankrig.

Toyota Motorsport og ledelsen bag Paul Ricard-banen har indgået en aftale om, at den historiske interessante grandprix-bane skal fungere som hjemmebane for Toyotas Formel 1-projekt.

11 måneders testperiode
De efterfølgende elleve måneder, hvor testperioden står på, vil banens fuldt moderne faciliteter huse nogle af teamets biler og teknikere.

Toyota og Paul Ricard-banen har allerede traditioner for samarbejde. Toyota Motorsport brugte banen til de indledende test af Toyotas GT-one-racere, som dominerede 24-timers løbene på Le Mans i 1998 og 1999.

Teknikere og ingeniører vil arbejde målrettet med at forbedre tophastighed og pålidelighed på raceren, som er designet og udviklet under ledelse af Andre de Cortanze.

Toyota-teamet vil året igennem teste bilen på en lang række grandprix-baner med henblik på den bedst mulige forberedelse inden debuten i 2002. Disse test foretages henholdsvis af finnen Mika Salo, som tidligere har testet i Formel 1 for Ferrari, Sauber, Lotus og Tyrrell, samt den nykårede mester i den amerikanske Le-Mans-serie, skotten Allan McNish.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.