• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. februar 2001 - Toyota

Toyota foran i Teams Cup

Henrik Lundgaards team bedst placeret i VM i rally

Der køres med hastigheder op mod 200 km/t på de isglatte veje. Der køres med hastigheder op mod 200 km/t på de isglatte veje.

Danske rally-entusiaster tog i weekenden til området omkring Karlstad i Sverige for at følge Danmarks regerende europamestre Henrik Lundgaard og co-driver Jens Christian Anker i deres hurtige Toyota Corolla WRC i anden afdeling af årets verdensmesterskab i rally.

Løbet er det første af i alt seks afdelinger, som er tæller i kampen om årets verdensmesterskab for private kørere - Teams Cup.

Henrik Lundgaard deltager i år i denne serie og var forud for løbet i Sverige meget forbeholden med hensyn til slutresultatet. Jublen var derfor ekstra stor, da teamet overraskende kunne køre i mål som den bedst placerede bil blandt deltagerne i Teams Cup.

Aktion på is
"Det er en helt speciel fornemmelse at læne bilen op af snevoldene i vejsiden, men faktisk bruger vi snevoldene til at holde bilen i sporet. At køre med en hastighed på mellem 160 og 200 km/t på sne- og isglatte svenske skovveje kan kun lade sig gøre fordi, vores dæk er smalle og forsynet med lange pigge", forklarer Henrik Lundgaard.

Lundgaards næste indsats i Teams Cup bliver i tredje afdeling af verdensmesterskabet i rally, som køres i periode fra 9. til 11. marts 2001 i Portugal.

Fakta om Teams Cup:
· FIA Teams Cup rangerer som det uofficielle verdensmesterskab for private kørere og afgøres over 6 VM-rallies. (Fabrikskørerne kører yderligere 8 VM-løb)

· Teams Cup er åben for private team og fabriksteam har ikke lov til at deltage i kampen om Teams Cup.

· For at placere sig i Teams Cup skal de deltagende teams starte i alle seks rallies og resultater fra samtlige seks løb tæller i den samlede stilling i Teams Cup.

· Deltagerne i Teams Cup starter umiddelbart efter fabrikskørerne.

· 10 point gives for en sejr i Teams Cup og derefter gives 6, 4, 3, 2 og 1 point for henholdsvis 2. - 3. - 4. - 5. og 6. pladsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.