• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. februar 2001 - De Danske Bilimportører

Bekymring hos importørene

Nedgangen i personbilsalget fortsætter i 2001

De indregistrerede biler bliver fortsat mindre og mere fleksible De indregistrerede biler bliver fortsat mindre og mere fleksible

De Danske Bilimportører ser med stor bekymring på de tal, der nu offentliggøres for salget af nye personbiler i januar 2001.

Nedgangen i personbilsalget fortsætter tilsyneladende med uformindsket styrke. Med en indregistrering i januar 2001 på 6.199 personbiler var der tale om en tilbagegang på 27,4% i forhold til januar sidste år. Der er således tale om det laveste salg i nogen måned siden februar 1993. Salget er dermed næsten halveret i forhold til 1998, det år hvor der blev solgt flest biler i 90'erne.

Den økonomiske stramning, der er gennemført gennem de seneste år, påvirker med stor styrke salget af nye biler, udtaler De Danske Bilimportørers adm. direktør Bent Mikkelsen. På grund af den meget høje registreringsafgift er nye biler meget dyre i Danmark og derfor yderst konjunkturfølsomme.

De indregistrerede biler bliver fortsat mindre - eller mere fleksible. Således udgjordes mere end 60% af januarsalget af biler tilhørende den lille klasse og den lille mellemklasse; mens andelen af biler i klassen øvrige, som især består af multifunktionsbiler, MPVer og terrængående biler, var på 8,8%.

Salget af dieseldrevne personbiler får stadig større betydning. I januar udgjorde salget af dieselbiler således hele 17,5% mod 13,2% i hele 2000 og blot 4,6% i 1998. Der er dog stadig et stykke op til det vesteuropæiske niveau, hvor hver tredje nyindregistrerede personbil er dieseldrevet.

Andelen af personbiler, som anskaffes af erhvervet, ligger stort set uændret i forhold til 2000 på ca. 29%, mens det ligger noget over niveauet i 1998 og 1999 på hhv. 21 og 22% af det samlede personbilsalg.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.