• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. februar 2001 - BMW

Ny motor fra BMW

BMW lover 10 procent lavere benzinforbrug

BMW's nye Valvetronic-motor skærer 10 procent af brændstofforbruget. BMW's nye Valvetronic-motor skærer 10 procent af brændstofforbruget.

BMW Compact 316i er udset til at være premieremodel for den nye motorteknologi med Valvetronic, som BMW har udviklet i sit største motorprojekt til dato.

Motoren er den første serieproducerede benzinmotor i verdenshistorien uden gasspjæld. Dette spjæld har altid været en hindring for, at motorer så at sige kan "ånde" frit. Med Valvetronic overtages spjældets funktion af en ventil med trinløs variabel indstilling. Det medfører en langt smidigere gang, og en brændstofbesparelse på hele 10 procent.

Kvantespring
Der er tale om et teknologisk kvantespring, som kan sammenlignes med overgangen fra karburator til indsprøjtning, fra indsprøjtningspumpe til commonrail-teknologi og fra mekanisk til elektronisk motorstyring.

Samtidig med, at forbrugeren har udsigt til en væsentlig besparelse på benzinforbruget, kan miljøet glæde sig over mindre emission med Valvetronic. Endvidere giver motoren hurtigere respons, og gangkulturen er roligere.

Valvetronic motoren behøver ikke et bestemt oktantal for at køre optimalt, og den bruger almindelig motorolie.

Mindre tørst
Hvis man kører som gennemsnittet, lover BMW en benzinbesparelse på mindst 10 procent.

Den 115 hestekræfter stærke BMW compact 316i motor, der giver bilen en tophastighed på 201 km/t, kører 14,5 km på literen, når den testes efter EU's regler. Det svarer til et forbrug på 6,9 liter pr. 100 km - mere end 1 liter mindre end konkurrenterne i klassen.

Valvetronic er endvidere en vigtig og helt enestående teknologi til opnåelse af EU's fremtidige målsætninger for en forbedret benzinøkonomi. Blandt andet stilles krav om, at der generelt skal udsendes 140 gram CO2 mindre pr. kilometer fra 2008.

BMW's 8- og 12-cylindrede motorer går over til denne teknologi fra 2002.

Dermed bliver indførelsen af motoren med Valvetronic det største motorprojekt i BMW's historie.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.