• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. januar 2008 - DR

Til Timbuktu på chokolade

Engelske Ecotec bruger chokoladeaffald til biodiesel

Bilen, der kørte på chokolade Bilen, der kørte på chokolade

Bilpriser.dk
Den globale opvarmning har for alvor sat gang i jagten på et miljøvenligt alternativ til den benzin og diesel, bilisterne hælder i tanken.

Det seneste bud kommer fra et hold britiske opfindere, som har lavet en bil, der kører på chokolade-affald, skriver dr.dk

Mere præcist drives bilen af blanding af brugt madolie - så kan pommes frites-olien fra burgerbarerne da gøre nytte - chokoladeaffald og kaustisk soda - en cocktail, som ifølge opfinderne ligefrem gavner det samlede CO2-regnskab. Chokoladeaffaldet laves til etanol, der bruges til fabrikation af biodiesel. Kaustisk soda er i den forbindelse katalysator.

For at bevise, at metoden virker, har Andy Pag og John Grimshaw fra firmaet Ecotec netop gennemført en rejse på 7.200 kilometer i deres chokolade-bil fra Europa tværs over Sahara-ørkenen til Timbuktu i det afrikanske land Mali.

Ifølge miljø-webloggen Inhabitat havde bilen et forbrug på turen, der svarer til 80.000 chokoladebarer. 

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.