• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. januar 2008 - VW

Murciélago slår Diablo

Nu er der produceret 3000 styk Lamborghini Murciélago

I disse dage bygges Lamborghini Murciélago nr. 3000 I disse dage bygges Lamborghini Murciélago nr. 3000

Bilpriser.dk
I disse dage vil Lamborghini Murciélago nr. 3.000 af den nuværende LP640 serie trille af båndet på fabrikken i Sant´Agata Bolognese og således markere en milepæl for produktionen af den 12-cylindrede flagskibsmodel. Lamborghinis topchef Stephan Winkelmann er svært tilfreds: ”Vores produkter bliver mere og mere populære og nu at finde på flere markeder verden over. Begge dele opfatter vi som en bekræftelse på både vores virksomheds- & modelstrategi”.
For blot et par uger siden kunne Lamborghini markere en anden rekord, da Lamborghini Murciélago toppede sin forgængers – Lamborghini Diablo – samlede produktionsantal. Lamborghini Diablo blev over en periode på 11 år produceret i 2.903 eksemplarer. Lamborghinis seneste års succes er generelt præget af tydelige rekorder. Regnskabsåret 2006 blev det femte rekordår i træk med 2.087 solgte sportsvogne, men også for 2007 forventer man endnu en rekord med ca. 2.400 solgte biler. Hele Lamborghinis produktion frem til 2009 er allerede nu udsolgt.

Nr. 3.000 af Lamborghini Murciélago LP640 er en særdeles unik model. Under det grå eksteriør i karbon fiber gemmer der sig en yderst individuel kabine med en række specialfeatures, der alle er valgt ud fra Lamborghinis ”Ad Personam” program. Interiørets basisfarve er sort, ligesom instrumentpanelet, midterkonsollen samt gulvbeklædningen, mens syningerne i det sorte læder er holdt i den orange kontrastfarve. ”Ad Personam” programmet giver Lamborghini kunderne mulighed for at ”tænke det umulige” og tilbyder således en række optioner, der alle kan sikre kunderne deres egen personlige stil i modellen. Hvad angår eksteriøret er der ligeledes et bredt udvalg af bl.a. forskellige fælge, bremsekalibre og blændede baglygter. Lamborghini kan stort set imødekomme alle tænkelige individuelle kundeønsker; dog er der én begrænsning i ”Ad Personam” programmet: Den kompromisløse kvalitetsstandard har førsteprioritet. Pris for Lamborghini Murciélago LP640 coupé er inkl. danske afgifter og moms 5,7 mio. kr.

 

Automobili Lamborghini SpA er med modellerne Lamborghini Murciélago og Lamborghini Gallardo vokset ind i en ny produktionsdimension. I perioden 1963 til 2002 byggede Lamborghini årligt ca. 250 biler; med resultatet fra 2006 er det tal næsten blevet otte gange så stort. I løbet af de første 6 måneder af 2007 blev der leveret 1.239 supersportsvogne til kunder, hvilket betød en yderligere vækst på ca. 30 procent. I dag bliver der dagligt produceret tre Lamborghini Murciélago og 10 Lamborghini Gallardo på fabrikken i Sant´Agata Bolognese. Det er et resultat, der også afspejles i årsregnskabet.
I 2006 nåede man en omsætning på 346 mio. euro, hvilket var 43 procent mere end i 2005. Sidste år opnåede Automobili Lamborghini SpA et resultat før skat på 18,1 mio. euro - hele 300 procent bedre end året før. Det tal vil uden tvivl også blive forbedret i 2007. Lamborghini har således ikke blot planer om at bygge de mest eftertragtede sportsvogne, men også om at blive den mest profitable sportsvognsproducent.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.