• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. februar 2001 - Volvo

30 års ulykke

Volvo har forsket i Volvoulykker gennem 30 år

Christer Gustafsson fra forskningsgruppen og Lotta Jacobsson, ekspert i såkaldte piskesmældsskader, ved en Volvo V40, der har været udsat for en kollision. Christer Gustafsson fra forskningsgruppen og Lotta Jacobsson, ekspert i såkaldte piskesmældsskader, ved en Volvo V40, der har været udsat for en kollision.

I 30 år har Volvo haft en forskergruppe, der har haft til opgave at undersøge bilulykker, hvor Volvo personvogne har været involveret. Og denne gruppe har siden spillet en afgørende rolle for Volvos sikkerhedsarbejde:

"De erfaringer, der stammer fra trafikken, indgår i dag som et væsentligt element i vores sikkerhedsarbejde", fortæller Stefan Nilsson, chef for Volvo Cars sikkerhedscenter.

Gruppen for forskning i trafikulykker blev oprettet i slutningen af 1970 og var en direkte følge af to omfattende undersøgelser af vejtrafikken i Sverige, som Volvo gennemførte i henholdsvis '66 og '67. Volvos daværende ledelse lagde stor vægt på, at viden og erfaringer fra virkelige ulykker skulle indsamles kontinuerligt for fremover at indgå i koncernens produktudvikling.

Helt fra starten har Volvos forskning i trafikulykker koncentreret sig om to hovedområder:

  • En grundig undersøgelse af ulykkesstedet.
  • En statistisk gennemgang af ulykkerne ved at anvende data fra Volvos eget forsikringsselskab, Volvia. Denne opfølgning omfatter bl.a. samtaler med de kørende og studier af medicinske rapporter med henblik på at få en præcis beskrivelse af personskaderne.

    "Med dette materiale som baggrund har vi hele tiden kunnet prioritere at bruge vores ressourcer på de områder, hvor de gør mest nytte", fortæller Hans Norin, der i de seneste 18 år har ledet ulykkesforskningsgruppen.

    Nært samarbejde
    Volvos ulykkesforskningsgruppe står i beredskab døgnet rundt. Når der sker en alvorlig ulykke i Göteborg-området med Volvo-biler involveret, varsles gruppen direkte af de lokale udrykningsmyndigheder. På ulykkesstedet indsamler forskerne alle relevante data, som senere bruges til sammenligning og kontrol. Gruppens læge kontakter senere hospitalet, som har behandlet de kvæstede passagerer, for at indhente information om skaderne.

    28.000 ulykker undersøgt
    Efter sammenligning og kontrol indgår svarene i en forsknings-database. I de 30 år, gruppen har arbejdet, er der undersøgt cirka 28.000 ulykker, hvor mere end 40.000 personer har være indblandet.

    BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

    Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

  • Nyhedsbrev

    Nyt fra Bilpriser.dk

    Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


    Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.