• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. februar 2001 - Toyota

Svensk rally i høj sne

Dansk europamester til VM-rally i Sverige

Det bliver en hvid udsigt Henrik Lundgaard og co-driver Jens Christian Anker får ud gennem forruden Det bliver en hvid udsigt Henrik Lundgaard og co-driver Jens Christian Anker får ud gennem forruden

I dagene fra den 9. til den 11. februar 2001 starter en ny udfordrende og spændende rallysæson for Danmarks ukronede rallykonge - europamester Henrik Lundgaard.
Sammen med co-driver Jens Christian Anker stiller team Toyota Castrol Rally Danmark for første gang til start i VM-løbet Swedish Rally der i år kan fejre 50-års fødselsdag.

Finsk trussel
Det danske hold deltager i år i kampen om det uofficielle verdensmesterskab for ikke fabrikskørere - FIA Teams Cup. Seks af de i alt fjorten løb i VM-serien er i år tællende til mesterskabet i Teams Cup, som i år har deltagelse af 16 rallyteam. En af Henrik Lundgaards største konkurrenter til mesterskabet forventes at være den hurtige finske sne- og grusspecialist Pasi Hagström - ligeledes i en Toyota Corolla WRC sponsoreret af Castrol.

Forud for løbet har Henrik Lundgaard deltaget i en test i Östersund i Sverige med henblik på at blive fortrolig med kørsel på dette noget specielle underlag.

Løbet har hovedkvarter i Karlstad, som er beliggende cirka 500 kilometer nord for Helsingborg. Med udgangspunkt fra Karlstad skal VM-feltet gennemkører 380 kilometer specialprøver, hvoraf den længste prøve er på hele 49,36 kilometer.

Det svenske VM-rally er sæsonens eneste VM-løb som afvikles på sne, og for at sikre sne i rigelige mængder har løbsledelsen i år valgt at ligge løbets 17 specialprøver så nordligt som muligt i forhold til hovedkvarteret. I løbet af de 3 dage løbet varer køres specialprøver blandt andet i området omkring Sälen, Hagfors og Falun.


LØBSPLAN:
1. Etape
Fredag den 9/2
Start 08.00 Mål 19.00

2. Etape
Lørdag den 10/2
Start 07.00 Mål 22.00

3. Etape
Søndag den 11/2
Start 06.30 Mål 16.00

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.