• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. december 2007 - Volkswagen

Nye motorer i Passat

Den meget roste TSI-teknologi kommer nu til gavn i Passat

Kombinationen af direkte indsprøjtning og turbolader giver TSI-motorerne relativ høj effekt i forhold til benzinforbruget. Kombinationen af direkte indsprøjtning og turbolader giver TSI-motorerne relativ høj effekt i forhold til benzinforbruget.

Volkswagen
Volkswagens nye anerkendte TSI-benzin-motorer, der ad flere omgange har høstet priser for deres innovative teknologi, kan nu også fås til Passat.

Der er tale om to helt nye motorer med både turbo og direkte indsprøjtning. De yder henholdsvis 122 hk (1,4 TSI) og 160 hk (1,8 TSI). Førstnævnte har et drejningsmoment 210 ved 1500 omdrejninger og 1,8 motoren imponerer med 250 Nm allerede ved 1500 omdrejninger.

Det betyder masser af trækkraft. I forhold til deres forgængere har de højere ydelse, større moment og samtidig bedre benzinøkonomi og et lavere CO2-udslip.

Hemmeligheden bag er turbolader og direkte indsprøjtning.

De nye motorer fås helt uden prisstigning i forhold til forgængerne.

På trods af, at Passat har et stort karosseri, bevarer den et godt og stabilt vejgreb, også i kurverne, ikke mindst på grund af den faste undervogn og antiskridsystemet (ESP).

Af teknologiske highlights kan Passat præsentere elektronisk parkeringsbremse, som aktiveres via en knap til venstre for rattet. 'Press & Drive'-funktion –dvs. nøgle uden pal.

De forreste airbags fyldes i to trin. Bremser viskes automatisk tørre for eventuelt vand, hvorved bremseevnen bevares. DSG, dvs. automatisk gearskift (ekstraudstyr) og en brændstoftank på hele 70 liter, hvilket gør besøgene på tanken til en sjælden fornøjelse.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.