• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. januar 2001 - Volvo

Airbag-gardiner virker

Volvos sikkerhedsgardiner blåstemplet i amerkansk test

Et par formanende ord. Selv om man har air-bag må man aldrig lade det blive en sovepude. Et par formanende ord. Selv om man har air-bag må man aldrig lade det blive en sovepude.

Amerikanske crash test udført af American Insurance Institute of Highway Safety har bevist effektiviteten af Volvos sidebeskyttelsesgardin, Inflatable Curtain. Hvis en bil med det nye sidebeskyttelsessystem med SIPS sideairbags og Inflatable Curtain påkøres fra siden, har de kørende en god chance for at undgå alvorlige kvæstelser.

American Insurance Institute of Highway Safety har testet Volvo S80 i to forskellige situationer: Først en sidekollision fra venstre med en pickup lastbil, hvor Volvo'en kørte med en hastighed på 26 km/t, mens pickup'en kørte 51 km/t. I den anden test blev bilen trukket sidelæns ind i en smal stolpe, og her var hastigheden 29 km/t.

I den første testtype (pickup mod bil) blev der anvendt to Volvo S80, hvor kun den ene var udstyret med Inflatable Curtain, mens begge havde SIPS sideairbag. De to test viste tydeligt, at de kollisionskræfter, der blev målt på de kørendes hoveder med Inflatable Curtain-beskyttelsen, var markant lavere end uden. Primært fordi Inflatable Curtain lægger sig som en beskyttende pude mellem de kørende og pickup'ens motorhjelm. Samtidig betød SIPS sideairbags'ene, at kollisionspåvirkningen af kroppen var lav i begge versioner.

Hovedairbags gør forskellen
"Disse kollisionstest har tydeligt vist, at airbags er meget effektive ved alvorlige sidekollisioner, fordi de forhindrer det påkørende køretøjs front i at ramme de kørendes hoveder. Uden hovedairbags er risikoen for alvorlige eller livstruende kvæstelser på hovedet væsentligt større", udtaler chefen for American Insurance Institute of Highway Safety, Brian O'Neill.

At ramme en smal genstand sidelæns er en alvorlig form for ulykke. Igen beviste SIPS-bag'en og Inflatable Curtain deres effektivitet ved at beskytte kroppen på de kørende både foran og bagi bilen.

"Vores test viste, at kørende kan overleve alvorlige sidekollisioner, når hovedairbags beskytter hovedet mod at blive ramt af hårde genstande", udtaler Brian O'Neilly, og tilføjer: "Sideairbags kombineret med hovedbeskyttelse er en meget vigtig udvikling på sikkerhedsområdet, som både redder liv og forebygger alvorlige kvæstelser på hovedet".

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.