• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. januar 2001 - BMW

Ny Formel 1-bil fra BMW

BMW WilliamsF1 teamet løfter sløret for FW23

BMW håber, at deres nye V10-motor vil bringe hæder i 2001 BMW håber, at deres nye V10-motor vil bringe hæder i 2001

BMW WilliamsF1 teamet har netop præsenteret vognen, som skal tage udfordringerne op i 2001.

Raceren, FW23, blev vist på Silverstone-banen i Northhamptonshire i England.

FW23 skal forsøge at lukke "hullet" fra WilliamsF1 teamet og op til de mere etablerede frontløbere. Og så skal den forsvare teamets tredjeplads i FIA, konstruktørernes verdensmesterskab.

V10-BMW
Et team under ledelse af Geoff Willis, der er leder af aerodynamikken, og chef-designer Gavin Fischer har designet vognen, hvis motor er en helt nyudviklet V10 BMW motor.

Foruden kørerteamet Ralf Schumacher og Juan Pablo Montoya kommer testkører Merc Gene til at spille en vigtig rolle i udviklingen af vognen over året.

- Der forventes meget af os i 2001, og enhver på holdet er klar over det store ansvar, siger teamleder Frank Williams.

Store udfordringer venter holdet i form af ændringer af reglerne for aerodynamik, strengere forskrifter hvad angår chassis og crashtest samt en helt ny motor og en ny dækpartner, nemlig Michelin.

Realistiske mål
- Det er nok yderst usandsynligt, at vi vil være i stand til fuldstændig at lukket "gabet" mellem os og frontløberne i vores anden sæson med WilliamsF1, siger BMW's motorsportsdirektør Gerhard Berger.

- Men vi vil forbedre vores præstation og være klar til at "rykke", så snart en af Ferrari'erne eller MacLarenMercedes løber ind i problemer, tilføjer Gerhard Berger.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.