• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. oktober 2007 - FDM

Vinterens bedste dæk

FDM: Det danske vintervej kræver vinterdæk på bilen

FDM anbefaler, at man skifter til vinterdæk, hvis man planlægger at køre i vintervejret. FDM anbefaler, at man skifter til vinterdæk, hvis man planlægger at køre i vintervejret.

FDM
Inden længe dukker de første vintermorgener op med frostdækkede veje, slud og dårligt vejgreb. De fleste vinterdæk bringer bilisterne sikkert frem på tør vej og ved kørsel på sne og is. Det er dækkenes egenskaber på våd vej, der skiller fårene fra bukkene.

Motor har i samarbejde med tyske ADAC testet 34 dæk i to størrelser. Det er dæk i den lille størrelse på 155/70 i 13 tommer, som passer biler som Fiat Punto, VW Polo og Renault Twingo, og det er dæk i den populære 205/55 i 16 tommer, som i dag sidder på en lang række nye biler lige fra Opel Astra til Peugeot 407 og BMW 3-serien.

Blandt de små dæk skiller Dunlop SP Winter Response (T) og Continental WinterContact TS 800 (T) sig positivt ud og blandt de store vinder Michelin Primacy Alpin PA 3 og Dunlop SP Wintersport D3.

"Det betaler sig at se sig godt for, når bilen snart skal have nye vinterdæk. Vores erfaring viser, at en rundringning til 3-5 dækforhandlere hurtigt udløser en besparelse på op til 1.000 kr. for fire dæk", siger Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør. Det er i øvrigt en god ide at handle hurtigt, da de dæk, der får topkarakter i Motors årlige vinterdæktest, ofte bliver tidligt udsolgt.

Motor brugte en lille time på at ringe priser hjem på to dæk, der får topkarakterer i Motors vinterdæktest. Der blev kontaktet både dækcentre og et værksted i samme del af landet. Den lille undersøgelse viste, at selv om priserne ændrer sig hele tiden, er der penge at hente, hvis man undersøger markedet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.