• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. januar 2001 - Lexus

Ny Lexus

GS430 til Danmark med en rigtig amerikaner-V8-motor

Prisen på en Lexus GS430 ligger på en god millionkronesseddel. Prisen på en Lexus GS430 ligger på en god millionkronesseddel.

Det japanske luksusbilmærke Lexus sin ekspansion på det europæiske marked og udvider nu programmet i Europa med Lexus GS430.

Lexus GS-modelserien som indtil nu kun har omfattet Lexus GS300 med den 3 liters, 6 cylindrede rækkemotor på 219 hestekræfter får nu følgeskab af en Lexus GS430 med en næsten lydløs og særdeles kraftfuld 4.3 liters V8 motor på 283 hestekræfter og en acceleration fra 0 til 100 km/t på 6,3 sekunder.

Lexus GS430 leveres med alt i udstyr - og lidt til. Komfortudstyret omfatter blandt andet termostatstyret aircondition med individuel justering i fører- og passagerside, 5-trins automatgear med kørselsvælger, elektrisk justerbar ratstamme i højde og afstand til førersædet, elektriske sideruder for og bag med anti-klem funktion, automatisk justerbare anti-refleks bak- og sidespejle, eldreven antenne, opvarmede eldrevne sidespejle med timer, midterarmlæn på bagsæde med kopholdere, midterkonsolboks med to rum, kopholdere og 12V strømudtag, 3-eget læder/trærat med multifunktion, RDS radio med 6 cd multi-changer og 7 højttalere, fjernbetjent centrallås, elektrisk neonbelyst instrumentering, fartpilot, elektrisk multijusterbare forsæder med lændestøtte. Bare lige for at nævne det mest nødvendige.

Læder er standard
Lexus GS430 leveres derudover som standard med læderinteriør med sædevarme foran samt elektrisk højdejusterbare Xenon-halogenforlygter med automatisk indstilling og forlygtevaskere samt førersæde med 2 kørestillingshukommelser.

Den kraftige langsliggende 32 ventilede V8 motor med variabel ventilstyring (VVT-i) råder over 283 hestekræfter og har et drejningsmoment på 417 Nm allerede ved 3.500 omdrejninger i minuttet. Den høje effekt bringer den baghjulstrukne bil fra stående start til 100 km/t på kun 6,3 sekunder og topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Sport og komfort
Undervognen i Lexus GS430 består af uafhængig affjedring af typen dobbelt wishbone og ligger mellem det sportslige og det komfortable. Store og kraftige skivebremser bringer hurtigt bilen til standsning. Bremserne er forsynet med elektronisk bremsekraftfordeler (EBD) for bedre stabilitet under hård opbremsning. Endvidere er bremsesystemet forsynet med Brake Assist (BA) som optimerer bremsetrykket ved katastrofeopbremsninger i de tilfælde hvor føreren ikke selv yder det maksimale tryk på bremsepedalen.

Traction Control (TRC) er ligeledes en del af standardudstyret og hindrer hjulspind i forbindelse med acceleration. Bilens stabilitetskontrol system (VSC) hjælper via bremsesystemet og det elektroniske speederkabel med til at bevare kontrollen over bilen i forbindelse med undvigemanøvrer eller begyndende udskridninger.

Hellere stor og sikker...
Et højt sikkerhedsniveau er standard i enhver Lexus og GS430 er naturligvis ingen undtagelse. Sikkerhedsudstyret omfatter foruden det allerede nævnte bl.a. airbags, sideairbags og gardinairbags til fører og forsædepassager, energiabsorberende materialer i polstringen af A-stolper som minimerer risikoen for hovedlæsioner ved evt. kollisioner, vandskyende vinduesglas på fordøre, side-protection stålprofiler i døre, 3-punkts sikkerhedsseler ved alle pladser, ABS-bremser med EBD og BA, barnestolssikringslåse på bagsædesikkerhedsseler, børnesikring i bagdøre, højtmonteret centerstoplygte, selekraftbegrænsere og -strammere, højdejusterbare nakkestøtter ved alle pladser, ventilerede skivebremser foran og skivebremser bagved, højdejusterbare sikkerhedsseleankre foran, elektronisk startspærre med tyverialarm med mere.

Lexus yder 3 års garanti eller 100.000 kilometer, 3 års lakgaranti og 12 års garanti mod gennemtæring. Bilen skal for hver 30.000 kilometer eller minimum hvert andet år gennemgå et fuldt sikkerhedstjek og hvert år eller for hver 15.000 kilometer skal bilen have foretaget et sundhedstjek med olie og filterservice.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.