• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. november 2000 - Opel

Brintbil til Kina

Verdens mest befolkningsrige land ser på nye former for mobilitet

Opels brintbil, Hydrogen1, vakte stor interesse i Kina Opels brintbil, Hydrogen1, vakte stor interesse i Kina

Opel HydroGen1 - Opels forsøgsbil med brintdrift - samlede stor opmærksomhed blandt kinesiske embedsmænd, journalister og forskere under et 4-dages seminar om brændstofcelle teknologi. Workshoppen blev holdt i den kinesiske hovedstad Beijing med omkring 300 deltagere - de fleste fra Kina, men mange også fra Japan, Korea, Singapore og Indien.

Prototypen, som er et kørende "laboratorium" fra Opel og General Motors, blev vurderet som et vigtigt element i udviklingen af en strategi for brug af energi i det 21. århundrede i Kina. Verdens mest befolkningsrige land sigter mod ikke at bruge alt for meget fossils brændsel - så vidt muligt, samtidig med at landet udvikles og gøres mere mobilt.

HydroGen1 forsøgsbilen er udviklet på basis af Opel Zafira og synes at kunne indgå i målsætningen. Deltagerne oplevede bilens avancerede teknik gennem prøvekørsler. Prototypen drives af en 75 hestes trefaset elektromotor, der giver en topfart på 140 kilometer i timen. Den nødvendige elektricitet skaffes fra en samling af brintdrevne brændstofceller. Den 5-sædede bil når omkring 400 kilometer på en "tankfuld".

Den ikke-forurenende teknik i HydroGen1 er udviklet af 300 specialister, som arbejder for Global Alternative Propulsion Center (GAPC), grundlagt af Opel og GM i 1998 med laboratorier i Tyskland og USA. Med denne prototype demonstrerer verdens større bilfabrikant sin ledende position indenfor udviklingen af brændselscelledrevne biler - og også målet om at lancere biler med miljøvenlig teknik til overkommelige priser.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.