• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. august 2007 - Skoda

Flexifuel Skoda

Skoda introducerer miljøbilen Octavia Flexifuel

Skoda nye bud på en miljøbil: Octavia Flexifuel Skoda nye bud på en miljøbil: Octavia Flexifuel

Skoda
Skoda introducerer nu den miljøvenlige Octavia Flexifuel, der kan køre på benzin og ethanol (E85). I første omgang vil bilen blive introduceret i Sverige i slutningen af 2007, hvor man, ud over at få en miljøvenlig bil, får en lang række fordele ved at benytte en miljøbil, som enten kører på ethanol eller på gas.

De fordele kunderne opnår i Sverige er en miljøpræmie fra staten, gratis parkering i de store byer, gratis kørsel i centrum af Stockholm, billigere forsikringer og billigere beskatning af firmabiler.

Octavia Flexifuel E85 er en modificeret udgave af Skodas nuværende 4-cylinder 1.6 l benzinmodel, som yder 102 hk/75 kW. Modellen kommer både som hatchback og som Combi-udgave, og den vil blive lanceret i to udstyrsversioner – Ambiente og den mere veludstyrede Elegance. Octavia Flexifuel er endvidere standardudstyret med motorvarmer for at minimere den miljømæssige påvirkning ved koldstarter.

Ethanol produceres af biomasse som fx hvede og majs. Når man kører på ethanol, mindskes kuldioxidudslippet med 80 procent i sammenligning med benzin. Ethanol kan således gå hen og blive et godt alternativt brændstof til de velkendte fossile brændstoffer. Skoda Octavia Flexifuel vil blive introduceret i Danmark, når markedet er klar til at tage denne miljørigtige bil til sig. Skodas miljøbil vil blive vist på næste måneds store biludstilling i Frankfurt.

Skoda Octavia var i 2006 den mest solgte bil i sin klasse. Octavia fås som hatchback og som Combi samt i den sportslige RS version. Den nyeste version er Octavia Scout, som er en 4x4 med permanent firhjulstræk. Octvavia programmet fås også som van.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.