• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. august 2007 - Frank Julich

Golf BlueMotion

Sparsommelig Golf får premiere på IAA i Frankfurt

Lanceringstidspunktet i Danmark kendes endnu ikke, men der gættes på foråret 2008. Lanceringstidspunktet i Danmark kendes endnu ikke, men der gættes på foråret 2008.

Volkswagen
Volkswagen tager på messen i Frankfurt næste skridt i deres BlueMotion-kampagne. I alt lanceres hele seks nye modeller under lablet "BlueMotion", der dækker over en teknologi, der skal gavne både miljøet og økonomien.

Et trækplaster bliver den nye Golf BlueMotion. Med et forbrug på 22,2 km/l diesel, er modellens brændstofforbrug reduceret med 2,6 l i forhold til udgangsmodellen. Samtidigt er CO2 udslippet reduceret fra 135 g/km til 119 g/km. Med den nye Golf BlueMotion kan en strækning på 1200 km tilbagelægges på en tankfuld (55 l).

Volkswagen har allerede lanceret modellerne Polo, Passat og Passat Variant i BlueMotion udgaver.
Med et "BlueMotion" mærke på kølergrillen og bagsmækken, signalerer modellerne, at de er deres respektive series miljøvenligste og mest brændstoføkonomiske model. I Golf BlueMotion ligger der en TDI motor med 105 Hk/77 kW og et drejningsmoment på 250 Nm.

Ved et indgreb i motorens software er omdrejningstallet i tomgang sænket og udstødningen renere. Sammen med en længere gearing i tredje, fjerde og femte gear, resulterer det i et reduceret omdrejningstal under kørslen.

En par næsten usynlige, men ikke desto mindre særdeles vigtige detaljer, er spoilere, som afdækker undervognen og den næsten helt lukkede kølergrill, der sammen optimerer aerodynamikken.
For at TDI-motoren bliver tilført tilstrækkeligt kold luft, er Golf BlueMotion udstyret med en effektiv dobbelt ventilator.

Takket være de aerodynamiske forbedringer, herunder også en sænkning af undervognen, bliver den i forvejen lille luftmodstandskoefficient på 0,32 sænket til 0,30. I jagten på hvert et gram CO2, har Volkswagen udstyret Golf BlueMotion med friktions-optimerede dæk med dimensionerne 195 / 65 R 15, hvor lufttrykket er forhøjet med 0,3 bar.

Resultatet af alle disse optimeringer er en miljøvenlig Golf, der kører med en tophastighed på 190 km/t (elektronisk begrænset).

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.