• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. august 2007 - FDM

Dyr ferie

Feriefærger skruer prisen op, oplyser FDM

Ikke alle steder har man mulighed for at vælge mellem bro og færge, og det kan være dyrt i ferieperioden. Ikke alle steder har man mulighed for at vælge mellem bro og færge, og det kan være dyrt i ferieperioden.

FDM
Mange færgeselskaber hæver taksten, når danskerne skal på sommerferie. Flere steder lægges der 30-40 procent oven i prisen.

Billigt er det ikke at få sin bil med færgen her i sommerferien. Sjællændere skal af med 1.500 kr. for at sejle til Rostock i Tyskland t/r, og jyderne må regne med at betale 2.000-2.500 kr. for en tur til Gøteborg og tilbage.

De høje takster skyldes, at mange rederier skruer godt op for prisen, når danskerne skal på ferie med bilen. Det skriver FDMs Motor.

Mange steder er prisforhøjelsen på 30-40 procent. Ud over Gedser-Rostock og Frederikshavn-Gøteborg ses det på overfarterne Esbjerg-Fanø og Bøjden-Fynshav. Bornholmstrafikken hæver prisen 15 procent i ferietiden.

Andre rederier er dyre hele året. Det gælder især udlandsruterne fra Østdanmark, viser Motors beregninger.

Således koster normalbilletten hos Scandlines’ Rødby-Puttgarden-overfart dobbelt så meget pr. km som Mols-Liniens hurtigfærger på Kattegat.

Det er den høje færgetakst på Femern Bælt, der nu ser ud til at danne grundlag for de kommende takster på Femern-broen.

Desuden er Scandlines’ rute mellem Helsingør og Helsingborg ca. 35 procent dyrere pr. km end Hundested-Rørvig, som er nogenlunde lige så lang.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.