• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. august 2007 - FDM

Kør længere pr. liter

FDM hjælper dig til at køre længere på literen

Undgå aggressiv kørsel og hårde opbremsninger, lyder rådet bl.a. fra FDM. Undgå aggressiv kørsel og hårde opbremsninger, lyder rådet bl.a. fra FDM.

FDM
Det kan være svært at følge den grønne trend, hvis man ikke har en opskrift på hvordan. Derfor har FDM udarbejdet ti enkle råd til, hvordan bilister kan køre længere på literen. Det er til gavn for bilisternes benzinøkonomi og for miljøet. 

Interessen for at værne om miljøet har aldrig været større. Overalt ses initiativer til, hvordan vi i vores hverdag skåner miljøet og reducerer CO2-udledningen. For bilister, som gerne vil køre mere miljøvenligt, har FDM udarbejdet en flyer med ti råd til, hvordan man kører længere på literen og dermed sparer både på benzinudgifter og CO2-udledning. 

"Det behøver ikke være stor teknisk videnskab at køre langt på literen. Man skal blot huske nogle ganske få regler og lade dem blive til en fast del af kørerutinen. Det handler især om undgå aggressiv kørsel og hårde opbremsninger," siger bilteknisk redaktør hos FDM, Søren W. Rasmussen.

De ti råd fortæller blandet andet, at dæktrykket har stor betydning for brændstofforbruget. Ligesom strøm til el-bagrude og en kold motorstart er blandt de elementer, som sætter benzinforbruget i vejret. Udstyret i moderne biler gør det muligt løbende at se, hvor langt man kører på literen, og chaufføren kan hurtigt se, at den miljøvenlige kørsel også viser sig på benzinnålen.
 
"Mange glemmer, at et tændt airconditionanlæg koster ekstra brændstof. Derfor anbefaler vi kun at tænde for aircondition, når det er nødvendigt. Vores beregninger viser, at en gennemsnitsfamilie, som årligt kører omkring 18.500 km, let vil kunne spare ca. 1.000 kr. om året, hvis de følger vores ti råd," siger Søren W. Rasmussen.
 
FDMs råd til en miljøvenlig kørsel er udarbejdet som et led i Miljøministeriet og Transport- og Energiministeriets kampagne ’1 ton mindre’. Det er muligt at læse mere om kampagnen og beregne sit eget CO2-forbrug på FDMs hjemmeside fdm.dk.

Flyeren med de ti spareråd fås på FDM testcentre, campingpladser og køretekniske anlæg samt hos FDM-travels rejsebureauer over hele landet, men kan også downloades på fdm.dk. FDMs ti råd er også sendt til biblioteker og kommunernes borgerservice.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.