• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. august 2007 - FDM

Farlige bilafgifter

FDM: Bilejere får ikke sikre biler pga. tårnhøj dansk afgift

FDM: Danske bilejere får ikke sikre biler på grund af tårnhøj dansk afgift. FDM: Danske bilejere får ikke sikre biler på grund af tårnhøj dansk afgift.

FDM 
Gennem de seneste mange år er det til stadighed blevet sikrere at være bilist i Danmark. Antallet af uheld og ikke mindst antallet af dræbte og tilskadekomne er faldet drastisk. FDM vurderer, at en stor del af æren for den udvikling skyldes øget brug af sikkerhedsseler, indførelsen af ABS-bremser og senest indførelsen af antiudskridningssystemet ESC på de fleste nye biler.

Ny teknologi står klar til at sikre, at denne gunstige udvikling kan fortsætte. Afstandsholdere, der selv bremser bilen ned, hvis den forankørende bremser op, og udstyr, der advarer bilisten, hvis der er biler i den blinde vinkel på motorvejen er blot to eksempler på ny teknik, der allerede kan tilkøbes de nyeste biler, og som i løbet af kort tid vil være muligt udstyr i stort set alle biler.

I Danmark hindrer den tårnhøje registreringsafgift ifølge FDM imidlertid, at denne udvikling vil finde sted i samme takt som i vore nabolande. Eksempelvis koster den automatiske afstandsholder 9.800 kr. fra fabrikken til den nye Ford Mondeo, men staten lægger en ekstra afgift på 17.600 kr. oveni denne pris, så danske bilkøbere skal af med i alt 27.400 kr. for at få dette sikkerhedsudstyr. På tilsvarende måde er der gigantiske afgifter på øvrigt sikkerhedsudstyr, hvilket betyder at danske bilister i praksis vælger at købe nye biler uden den livreddende teknik.

FDM finder det uforståeligt, at regeringen ikke valgte at ændre dette paradoks, da bilafgifterne kort før sommer blev justeret. Foreningen har derfor valgt at skrive til Skatteministeren for at gøre ham opmærksom på problemet. 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.