• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. juli 2007 - Seat

SEAT med TSI

1,8 liters TSI-motor producerer 160 hestekræfter

Under kørsel på landevej kører den nye Altea 1,8 TSI mere end 16 kilometer pr. liter og når 13 km/l i officielt gennemsnitsforbrug. Under kørsel på landevej kører den nye Altea 1,8 TSI mere end 16 kilometer pr. liter og når 13 km/l i officielt gennemsnitsforbrug.

SEAT
Altea XL er det seneste udspil fra SEAT og er samtidig den spanske bilproducents første bilmodel med den nye turboladede 1,8 liter TSI motor på 160 hk.

Denne nye og forbedrede turbomotor er baseret på velkendt teknologi med direkte benzinindsprøjtning og turbolader med intercooler. En motorteknologi SEAT allerede har haft gode erfaringer med på tidligere motorvarianter.

Den nye kompakte 1,8 liter motorblok har blandt andet den fordel, at den rent fysisk fylder mindre i motorrummet og den er desuden udstyret med nyudviklede balanceaksler, der reducerer motorstøj og vibrationer til et minimum.

Den nye SEAT motor sætter nye standarder, når det gælder effekt og moment. Turboudformningen og den nye motorstyring giver hurtigere speederrespons ved lave omdrejninger. Motoren har et behageligt momentforløb og leverer et maksimalt drejningsmoment på 250 Nm, der til stede fra 1.500 til 4.200 omdrejninger pr. minut.

Den benzindrevne turbomotor giver den rummelige Altea XL en tophastighed på 210 km/t og en acceleration fra 0 til 100 på 8.6 sek. Den velafstemte 6-trins gearkasse og motorens flade momentforløb giver Altea XL en mellemacceleration fra 80 til 120 km/t på henholdsvis 10.4 og 13.3 sekunder i femte og sjette gear.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.