• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. juli 2007 - FDM

Børn kræver dvd i bilen

FDM: Hvert tredje barn ser dvd i bilen på vej på ferie

DVD'en er mest populært blandt bagsædepassagerne. DVD'en er mest populært blandt bagsædepassagerne.

FDM
Børn vil hellere se dvd end tælle biler, når de skal tilbringe mange timer i bilen. Det viser en undersøgelse blandt 1.098 besøgende på FDMs hjemmeside. Mens over hver tredje (36 %) svarer, at børnene ser dvd undervejs på bilferien, så svarer kun 4 %, at de tæller biler.

"Tidligere var det meget populært at tælle biler og lave andre lege, men tendensen er nu, at børnene helst vil se dvd, når de skal med på bilferie. Dette bekræftes også af, at dvd-udstyr hører til blandt det mest populære ekstraudstyr til bilen", siger Randi Voldbakken, feriekonsulent hos FDM.

Udover at se dvd, så foretrækker hver sjette barn at høre musik (16 %), mens hver tiende (10 %) helst vil spille gameboy eller spille spil på mobiltelefonen. 8 % bruger de mange timer i bilen med en god bog eller tegneserie, 7 % hører lydbøger, 7 % laver ordlege, mens kun 2 % vælger at tegne undervejs.

"Det kan være hårdt for børnene at sidde stille i mange timer på bagsædet, når man kører på ferie. Derfor er det vigtigt at sørge for, at børnene er underholdt. Dvd og gameboy giver ro på bagsædet, men når batterierne løber tør, så findes der masser af velegnede lege, som gør turen gennem Europa mere overkommelig for bagsædepassagerne", siger Randi Voldbakken feriekonsulent i FDMs ferieservice.

Hun understreger også, at børn ofte har svært ved at forstå de meget lange afstande, og derfor er det en god idé at prøve at gøre afstanden synlig for dem ved fx at bruge kort eller p-skiven til at illustrere, hvor langt man er nået.

FDM råder også familierne til at holde pauser ca. hver anden time, så benene kan blive strukket, og børnene kan få brændt noget energi af. Det kan også være en god idé at tage en bold eller frisbee med til pauserne.

Hvordan underholder dine børn sig på kør-selv rejsen?
Ser dvd: 36 %
Hører musik: 16 %
Spiller gameboy/spil på mobilen: 10 %
Læser: 8 %
Hører lydbøger: 7 %
Laver ordlege: 7 %
Tæller biler: 4 %
Tegner: 2 %
Andet: 10 %

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.