• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juli 2007 - Volvo

Volvo med dansk lyd

Danske højtalere i Volvos Premium Sound-lydsystem

Volvos Premium Sound har højttalere fra danske Dynaudio. Volvos Premium Sound har højttalere fra danske Dynaudio.

Volvo
Volvos allerbedste lydsystem, Premium Sound, blev udviklet med meget høje krav til lydkvaliteten og med brug af avanceret teknologi. Den nyeste generation af Premium Sound har højttalere fra danske Dynaudio.

Det første skridt var at finde de bedst mulige højttalere. Medlemmerne af Volvos lydgruppe havde erfaringer med at bygge højttalere og havde afgjort, at den danske virksomhed Dynaudio producerede højttalerenheder, der var det nærmeste, man kunne komme det perfekte.

Dynaudio er en af verdens absolut førende virksomheder, når det gælder udvikling og produktion af højttalersystemer til både hjemmebrug og professionelle studier.

Britiske BBC er blandt de virksomheder, som nu udelukkende anvender Dynaudio som reference højttalere. Ifølge Dynaudio selv er nøglen til deres succes, at de producerer deres egne højttalerenheder ved hjælp af avanceret teknologi og et kompromisløst materialevalg.

"Hos Dynaudio har vi aldrig fundet, at der var plads til kompromis'er," siger Wilfried Ehrenholz, der har grundlagt og nu ejer Dynaudio. "Og vores kunder er indstillet på at betale for teknologi i topklasse."

"Da vi begyndte at bygge lydanlægget til den første C70 model, var det naturligt for os at tage kontakt til Dynaudio," siger Hans Lahti, teknisk ekspert i Volvo Cars' lydafdeling. "Men eftersom Dynaudio på det tidspunkt aldrig havde leveret til bilindustrien, sammenlignede vi dem med andre højttalerproducenter. Det stod dog snart klart, at de danske højttalere var langt de bedste".

Byggede bilen rundt om højttalerne
Takket være Dynaudios fornemme grundlæggende design og høje kvalitet var det kun nødvendigt med små ændringer for at tilpasse højttalerne til de særlige akustiske forhold i en bil. Det gav bilens designere nogle forudsætninger, der var bedre, end de havde turdet håbe på.

"Den opgave, vores designere stod over for, var, at de for første gang, nu overdriver jeg lidt, skulle bygge en bil rundt om højttalerne i stedet for at bygge højttalerne ind i en eksisterende bil," siger Hans Lahti.

"Og strategien var, at vores bedste lydanlæg, Premium Sound, skulle markedsføres som et system fra Volvo med højttalere fra Dynaudio."

"Volvo var den første bilproducent, der kunne se potentialet i et ægte Premium Sound system," siger Wilfried Ehrenholz hos Dynaudio. "Og vi opdagede snart, at vores to virksomheder delte en passion for kvalitet og perfektionisme". Det dannede så basis for et mere langsigtet samarbejde, som for Dynaudio har bidraget til en dybere forståelse for lyden i en bil og samtidig til hurtig vækst. Og det har så igen resulteret i økonomiske fordele og større muligheder for at investere i fortsat udvikling og kvalitetsfokus".

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.