• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juli 2007 - Volvo

Lyden af Volvo

Volvo Cars udvikler sit eget lydanlæg

Volvos eget lydssystem borger for lyd i verdensklasse. Volvos eget lydssystem borger for lyd i verdensklasse.

Volvo
Det første lydanlæg, der bar Volvo-navnet, blev præsenteret i 1969. Siden da har Volvo Cars sammen med førende producenter udviklet sine egne lydanlæg og har præsenteret en række verdensnyheder. Blandt andet sad verdens første RDS radio i en Volvo, og det samme gjorde det første system med Dolby Pro Logic Surround.

"Et førsteklasses lydanlæg er vigtigt for den overordnede kvalitetsoplevelse i Volvo-biler," forklarer Lex Kerssemakers, direktør i Volvo Cars' afdeling for Brand, Busines & Product Strategy. "Fra interviews med vores kunder ved vi, at lydoplevelsen står højt på ønskesedlen, når de skal vælge bil".

Uafhængige undersøgelser kommer til samme resultat. Et lydanlæg i høj kvalitet er blandt de fem vigtigste funktioner i bilen. Og 79 procent af bilkunderne mener, at god lyd er "meget vigtigt", når de vælger et lydanlæg (J.D. Powers 2002 og 2003). Det stiller store krav til producenterne af biler og lydanlæg.

Volvo førende på verdensplan
Volvo Cars, som udvikler sine egne lydanlæg og komponenter, har en ambition om at være i front, når det gælder lydkvalitet. Volvo's allerbedste system, Premium Sound, blev udviklet med meget høje krav til lydkvaliteten og med brug af avanceret teknologi. Den nyeste generation af Premium Sound har en digital D klasse forstærker i høj kvalitet, Dolby Pro Logic II Surround og højttalere fra danske Dynaudio.

Grundlaget for dagens Premium Sound system blev skabt i midten af 1990'erne, hvor den første generation af Volvo C70 blev udviklet. Det var et erklæret mål for bilen, at den skulle have verdens bedste, fabriksmonterede lydanlæg.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.