• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. juni 2007 - FDM

Tempo på campingvognen

FDM's testcentre kan nu udstede det såkaldte Tempo 100_mærkat

Med Tempo 100 kan du bruge tid på at holde ferie fremfor at skulle besøge tyske synsmyndigheder. Med Tempo 100 kan du bruge tid på at holde ferie fremfor at skulle besøge tyske synsmyndigheder.

FDM
Danskere med campingvogn behøver ikke længere køre til Tyskland for at få bil og campingvogn godkendt til at køre 100 km i timen. Det såkaldte Tempo 100-mærkat fås nu også hos FDMs testcentre. 

Solen banker ind gennem bilruden, feriestemningen er i top, men bil og campingvogn må snegle sig af sted med 80 km/t. og kun få anledninger til at overhale lastbilerne. Denne problematik kender mange danskere, der ikke har fået deres campingvogn Tempo 100 godkendt hos de tyske myndigheder. Men fremover kan de, der gerne vil have lidt mere fart i campingvognen, forberede etapen gennem Tyskland ved at lægge vejen forbi et af FDMs testcentre.  

"Det har længe været unødigt besværligt for danskere at få Tempo 100. Derfor er vi glade for, at vi kan godkende campingvogne til Tempo 100, så Danmarks campister undgår at bruge ferietid hos de tyske synsmyndigheder", siger Henning Pedersen, divisionschef i FDM test og bilsyn.

For at få godkendt campingvognen til Tempo 100 kræver det for eksempel, at campingvognens dæk ikke er ældre end seks år og er hastighedsgodkendt til 120 km/t. Ligeledes skal campingvognen have bremser og støddæmpere. Er disse ting i orden, kan feriefarten sættes op.  

"Alle, som har prøvet at køre med campingvogn i Tyskland, ved, at en hastighed på 100 km/t. giver meget bedre muligheder for at følge trafikken og ikke blive fanget bag lastbiler", siger Henning Pedersen.

Skal bil og campingvogn godkendes til Tempo 100 hos FDM test og bilsyn, skal man huske at medbringe registreringsattest. Prisen er 450 kr. for medlemmer og 500 kr. for ikke-medlemmer.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.