• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. april 2007 - Toyota

Fald i bilsalget

Marts bød på et fald i bilsalget på næsten syv procent

I et faldende marked i marts blev Toyota Avensis nr. 1 med 491 solgte biler svarende til 3,7 procent af bilsalget. I et faldende marked i marts blev Toyota Avensis nr. 1 med 491 solgte biler svarende til 3,7 procent af bilsalget.

De Danske Bilimportører
I marts 2007 var der et fald i salget af personbiler på 6,7 % i forhold til marts måned sidste år, og i årets første 3 måneder er der samlet set solgt 1,3 % færre personbiler end i samme periode i 2006.

"I marts 2007 har der været et fald i salget af personbiler på næsten 7 %. Vi har i flere måneder set en stagnation i bilsalget, og det udmønter sig nu i et egentligt fald i antallet af solgte nye biler. Rygter om omlægning af bilafgifterne til fordel for små miljøvenlige biler, har måske også fået nogle købere til at udskyde deres bilkøb, men faktisk har faldet i bilsalget være større for den store mellemklasse end for den mindste klasse (lille klasse)," siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Fald i salget af varebiler
Salget af varebiler var i marts 2007 2,2 % lavere end i marts 2006, men i årets første tre måneder, er der dog samlet set solgt 4,8 % flere varebiler end i samme periode sidste år. Ser man på de tunge firehjulstrækkere over 3 tons, er der i marts 2007 blevet solgt 92 flere tunge firehjulstrækkere end i marts 2006.

"Der har de seneste måneder svirret en del rygter om en snarlig omlægning af bilafgifterne, herunder ikke mindst en afgiftsforhøjelse for de tunge firehjulstrækkere. I marts 2007 er der da også blevet solgt lidt flere af de helt tunge firehjulstrækkere, men det drejer sig faktisk om en stigning på mindre end 100 køretøjer i marts 2007 sammenlignet med marts 2006. Og det gælder både salg til private og virksomheder," udtaler Bent Mikkelsen.

Færre nyregistrerede lastbiler
I marts 2007 blev der indregistreret i alt 609 nye lastbiler, hvilket er 4,8 % færre end i marts 2006.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.