• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. april 2007 - FDM

Fokus på sikkerhed

FDM: 3.000 dør hver dag i trafikken på verdensplan

Crash test er med til at øge sikkerheden i nye biler, men der dør fortsat 3000 mennesker om dagen i trafikken. Crash test er med til at øge sikkerheden i nye biler, men der dør fortsat 3000 mennesker om dagen i trafikken.

FDM
Over 3.000 mennesker dør hver dag i trafikken på verdensplan. Hvis det tal skal ned, kræver det internationalt fokus. Derfor bruger en række bilklubber verden over FN's verdensomspændende trafiksikkerhedsuge til at sætte fokus på verdens veje.

Mens man i Danmark kan glæde sig over, at antallet af dræbte aldrig har været lavere, er dødstallet på verdensplan stadig på over 3.000 om dagen. Det høje antal dræbte svarer til, at der hver sjette sekund bliver dræbt en i trafikken, og heraf er 500 af de daglige trafikofre børn. Det høje antal trafikdræbte får nu bl.a. FIA Foundation og verdens bilklubber til at råbe politikerne op, forud for det kommende G8-møde.

"Hver gang der bliver dræbt en i trafikken er det én for mange. Kampagnen Make Roads Safe skal få verdens politikere til at bakke op om, at der skal arbejdes hårdt på at få antallet af dræbte ned overalt i verden," siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen.

Kampagnens primære fokus er at få afsat endnu flere penge til vejene på verdensplan. Derfor benytter en række bilklubber verden over FNs verdensomspændende trafiksikkerhedsuge 17 til at sætte fokus på verdens veje. Målet er derfor, at få politikerne til at diskutere trafiksikkerhed på det næste G8-møde i Tyskland og få trafiksikkerhed på FNs bæredygtighedsagenda.

"I Danmark arbejdes der intensivt på målsætningen om at få antallet af dræbte og tilskadekomne ned. Vi er nået langt, men kan stadig nå længere, og ser man på trafiksikkerheden på verdensplan er der stadig langt igen. Derfor skal vejene også have høj politisk prioritet", siger Thomas Møller Thomsen.

Det høje antal dræbte bringer trafikuheld på niveau med luftvejssygdomme som lungekræft og bronkitis. Samtidig betyder det, at trafikuheld får den tvivlsomme ære af at være blandt de ti hyppigste dødsårsager i verden. Langt størstedelen af 1,2 millioner trafikdrab sker i lav og middelindkomstlandene, som tegner sig for otte ud af ti dødelige trafikuheld. I både Europa og USA er trafikulykker den største dødsårsag blandt unge, og på verdensplan er det kun HIV/AIDS, der dræber flere unge mænd.

Derfor opfordres alle til at skrive under på, at der er behov for øget fokus på trafiksikkerhed verden over. Underskrifterne vil blive overrakt til FNs generalsekretær forud for FN-debatten i november 2007.

Læs mere om kampagnen på www.fdm.dk eller www.makeroadssafe.org, hvor du også kan støtte kampagnen med din underskrift. På årsplan bliver i alt 1,2 millioner mennesker dræbt i trafikken, mens 50 millioner kommer til skade. Prognoser viser, at dødstallet i trafikken vil stige med 80 % frem til 2020 i de fattigste lande.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.